Activiteiten archief

 1. 14 sep 2022
  's-Gravenhage

  3e mini-college in de reeks over Doelmatigheid met Jos Blank

  Reeks mini-colleges over doelmatigheid.

  Wat is doelmatigheid? En wat zijn voorbeelden van onderzoek naar doelmatigheid? Deze vragen staan centraal in een reeks mini-colleges die het Evaluatorennetwerk de komende tijd organiseert.

 2. 27 jun 2022

  Reeks mini-colleges over doelmatigheid

  Reeks mini-colleges over doelmatigheid.

  Wat is doelmatigheid? En wat zijn voorbeelden van onderzoek naar doelmatigheid? Deze vragen staan centraal in een reeks mini-colleges die het Evaluatorennetwerk de komende tijd organiseert.

  In deze mini-colleges zullen diverse gerenommeerde wetenschappers het begrip doelmatigheid behandelen vanuit hun vakgebied. De colleges zullen op locatie bij te wonen zijn. Maar nog belangrijker: deze colleges zullen achteraf allemaal terug te zien zijn op de website van Vide. Op deze manier willen wij evaluatoren en andere geïnteresseerden die, nu en in de toekomst, meer willen weten over het onderzoeken van doelmatigheid helpen bij het vinden van inspiratie hiervoor.

 3. 22 jun 2022

  Webinar "Hoe krijg je inzicht in de effecten van toezicht?"

  Veel toezichthouders streven ernaar om in nieuwsberichten of het jaarverslagen niet alleen te vermelden hoeveel inspecties er gedaan zijn, of welke informatiecampagne er is uitgevoerd, maar ook welk effect daarmee bereikt is. Is het gedrag van de doelgroep veranderd? Is de kwaliteit van het onderwijs verbeterd? Ondanks alle goede intenties blijkt het in de praktijk echter lastig om de effecten van toezicht vast te stellen. Hoe meet je of het inzetten van bepaalde toezichtinterventies leidt tot de maatschappelijke gewenste effecten? Een gerandomiseerd experiment is vaak niet mogelijk of wenselijk, hoe ga je daar mee om? En hoe maak je als individuele inspecteur en ook als organisatie de tijd vrij voor een goede effectmeting?

 4. 31 mei 2022

  Reeks mini-colleges over doelmatigheid

  Reeks mini-colleges over doelmatigheid.

  Op dinsdag 31 mei zal de reeks worden afgetrapt door Elbert Dijkgraaf, hoogleraar empirische economie van de publieke sector aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden van 13:30 tot 14:30 op de Erasmus Universiteit.

 5. 03 mei 2022
  's-Gravenhage

  Live bijeenkomst VIDE Evaluatoren Netwerk: "Hoe bepaal je de effectiviteit van beleidsprogramma’s?”

  Op dinsdag 3 mei 2022 om 16.00 uur heeft Vide een live bijeenkomst:

  "Hoe bepaal je de effectiviteit van beleidsprogramma’s?”

 6. 13 apr 2022

  "Tussen Scylla en Charybdis – toezicht in het licht van schadelijk maar legaal gedrag"

  Op woensdag 13 april 2022 om 15.30 uur heeft Vide een online bijeenkomst: "Tussen Scylla en Charybdis – toezicht in het licht van schadelijk maar legaal gedrag".

 7. 07 apr 2022
  's-Gravenhage

  Vide Voorjaarsbijeenkomst 2022

  In plaats van de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst (die door Corona weer online had moeten plaatsvinden) organiseert Vide op donderdag 7 april een live Voorjaarsbijeenkomst in de Glazen Zaal in Den Haag. 

  Kijk hier de lezing van de heer Van Aartsen terug.

  Lees hier het afscheidswoord van oud-voorzitter Peter van der Knaap.

 8. 01 apr 2022

  Toezicht in Transitie 2022 - Next level toezicht in de praktijk

  HCB Seminarreeks "Toezicht in Transitie- Next Level toezicht in de praktijk"

 9. 10 feb 2022

  "Toezicht in tijden van een pandemie" - Online bijeenkomst Vide

  Op donderdag 10 februari 2022 om 16.30 uur heeft Vide een online bijeenkomst: "Toezicht in tijden van een pandemie".

 10. 25 jan 2022

  Bijeenkomst Academisch Netwerk: "Psychologie van Toezicht: hoe mensen in organisatie gestimuleerd worden ‘het juiste’ te doen" "

  Op 25 januari van 15.30-17.00 uur gaan we in gesprek met Professor Elianne van Steenbergen over ‘Psychologie van Toezicht: hoe mensen in organisatie gestimuleerd worden ‘het juiste’ te doen’. Elianne van Steenbergen is sociaal en organisatie psychologe. Voor de helft van haar tijd is zij verbonden aan de Universiteit Utrecht waar zij de leerstoel Psychologie van Toezicht bekleedt. Daarnaast is zij werkzaam als senior toezichthouder bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in het gedrag & cultuur team.

Sluiten