Over Jong Vide In-house bijeenkomst ACM

Jong Vide In-house bijeenkomst ACM

Wij nodigen je van harte uit voor de In-house bijeenkomst bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op donderdag 5 oktober 2023!
 
De ACM is een onafhankelijke toezichthouder die zich sterk maakt voor goed werkende markten voor mensen en bedrijven. De ACM houdt met dat doel toezicht op de onderlinge concurrentie tussen bedrijven en markten (mededingen), een aantal specifieke sectoren en het consumentenrecht.

Over de bijeenkomst
Het overkoepelende thema van de In-house bijeenkomst is duurzaamheid. Duurzaamheid is een onderwerp dat een steeds belangrijkere rol krijgt in onze maatschappij. De ACM integreert het thema duurzaamheid op verschillende manieren in haar toezicht op de markt. Ze hebben onder andere verschillende partijen, zoals kledingaanbieders, aangesproken op misleidende duurzaamheidsclaims. Daarnaast hebben bedrijven meer mogelijkheden gekregen om onderlinge afspraken te maken voor het bereiken van duurzaamheidsdoelen. Shell en Total mogen bijvoorbeeld samenwerken bij de opslag van CO2 in lege gasvelden in de Noordzee.

Het integreren van het thema duurzaamheid in toezicht heeft echter ook zijn uitdagingen. Hoe breng je het onderwerp duurzaamheid nou tot leven binnen de organisatie? En hoe positioneer je je als toezichthouder wanneer je verder wilt gaan dan Europa? De ACM deelt tijdens de bijeenkomst graag haar ervaringen en is benieuwd of de uitdagingen herkenbaar zijn voor andere organisaties!

Vragen over de Jong Vide In-house bijeenkomst bij ACM? 
Mail Hannah Bijlsma: h.j.e.bijlsma@owinsp.nl

 

Programma van Jong Vide In-house bijeenkomst ACM

Op donderdag 5 oktober:
15:00 - 15:30 Inloop
15:30 - 17:00 Inhoudelijk programma
17:00 - 18:00 Borrel

Lees meer over het programma

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Sluiten