Ding mee naar de Vide Publicatieprijs

Ding mee met de Vide Publicatieprijs 2023!

Vide stimuleert het publiceren over thema's als toezicht, inspectie, handhaving, evaluatie en het verrichten van onderzoek hiernaar. Jaarlijks reikt Vide daarom de Vide Publicatieprijs uit.

Heb jij een vernieuwend wetenschappelijk artikel, essay, boek of scriptie geschreven over één van bovengenoemde thema's en is deze eind 2022 of in 2023 gepubliceerd? Stuur deze publicatie dan vóór 1 januari 2024 in en maak kans op de Vide Publicatieprijs 2023. Naast een geldbedrag win je media-exposure voor je publicatie en een prachtig beeldje.

De jury
De door jouw ingestuurde publicatie wordt beoordeeld door een jury van prominenten uit het vakgebied, te weten:

  • Professor Patrick Kenis (Universiteit Tilburg en TIAS business school) 
  • Dr. Pieter Welp  (bureau inspectieraad)
  • Ruud van Druenen (Algemene Rekenkamer)
  • Professor Melanie Ehren (Vrije Universiteit Amsterdam, bestuurslid VIDE en voorzitter juryprijs).

Inzending publicatie
Wil je meedingen naar de Publicatieprijs, mail dan je publicatie (verschenen eind 2022 of in 2023) vóór 1 januari 2024 naar ons secretariaat. Je publicatie moet wel aan enkele regels voldoen. Je vindt het regelement hier.

Prijsuitreiking
De uitreiking van de Vide Publicatieprijs vindt plaats tijdens onze Nieuwjaarsbijeenkomst op 13 februari 2024. Als winnaar ontvang je een geldbedrag van € 1.000,-, een prachtig beeldje als aandenken en natuurlijk publiciteit en media-aandacht voor je publicatie.

Reglement.png

Reglement Vide Publicatieprijs

Vide looft ieder jaar de publicatieprijs uit voor vernieuwende publicaties. Het gaat om publicaties van inhoudelijk kwalitatief hoogwaardige studies/artikelen in het Nederlandse taalgebied. Heb jij een vernieuwend wetenschappelijk artikel, essay, boek of scriptie geschreven en is deze eind 2022 of in 2023 gepubliceerd dan kun je meedingen. Lees wel eerst het reglement door, want er zijn criteria waar je publicatie aan moet voloen.

LEES MEER
Uitreiken prijs - oorkonde.png

Winnaars door de jaren heen

De Vide Publicatieprijs wordt als sinds 2009 uitgereikt tijdens de nieuwsjaarsbijeenkomst. Het doel: stimuleren van publicaties aangaande toezicht, inspectie, handhaving, evaluatie en onderzoek. Onderstaand de winnaars van de Vide Publicatieprijs.

Winnaars 2022

In 2022 kende de jury de prijs toe aan: 

Winnaars 2021

In 2021 kende de jury de prijs aan twee inzendingen toe.

LEES MEER
Sluiten