Activiteiten archief

 1. 16 feb 2023
  's-Gravenhage

  Jong Vide: "Op bezoek bij de Algemene Rekenkamer"

  Op donderdag 16 februari 2023 om 15.30 uur heeft Jong Vide een live  bijeenkomst.

  Rode draden uit het onderzoek van de Algemene Rekenkamer naar toezicht in de afgelopen jaren. Presentaties gegeven door onderzoekers die zich in de afgelopen jaren intensief hebben bezig gehouden met het onderwerp.

  In deze bijeenkomst staan we stil bij wat de Algemene Rekenkamer doet en wat zij in haar onderzoeken concludeert over toezichthouders. Afgelopen jaar heeft de Algemene Rekenkamer veertien van haar eigen onderzoeken naar toezichthouders onder de loep genomen en daaruit rode draden getrokken. Deze rode draden gaan over uitdagingen waar veel toezichthouders mee worstelen van datagedreven toezicht tot aan strafrechtelijke handhaving. Benieuwd? Ga met onderzoekers van de Algemene Rekenkamer in gesprek over wat je (niet) herkent of waarvoor je denkt dat de Algemene Rekenkamer nog te weinig oog heeft.

  Waar? Algemene Rekenkamer, Lange Voorhout 8 in den Haag (let op: legitimatie vereist, identiteitsbewijs of rijkspas)

  Wanneer? 16 februari 2023

 2. 08 feb 2023
  Online

  Webinar Principle-based toezicht en de effecten

  Op 8 februari organiseert het academisch netwerk een webinar met Dr. Marlies Honingh; winnaar van de VIDE publicatieprijs 2022. Zij zal een presentatie geven over principle-based toezicht en de effecten daarvan. In haar presentatie gaat ze in op de wijze waarop onderwijsinspecteurs invulling geven aan deze vorm van toezicht die uitgaat van vertrouwen en open normen, en de wijze waarop scholen en schoolbesturen daarop reageren. Na de presentatie gaan we met elkaar in gesprek over hoe deze vorm van toezicht ook voor andere toezichthouders relevant is, welke mogelijke dilemma’s er zijn, maar ook verwachte positieve uitkomsten

 3. 20 jan 2023

  Toezicht in Transitie 22/23 Verdiept – Techniek & toezicht: Datagedreven Toezicht

  HCB Seminarreeks "Toezicht in Transitie- Techniek & toezicht: Datagedreven Toezicht"

 4. 19 jan 2023
  's-Gravenhage

  VIDE Nieuwjaarsbijeenkomst

  Op donderdag 19 januari 2023 zal de Vide Nieuwjaarsbijeenkomst plaatsvinden in Galerie Pulchri te Den Haag. 

 5. 18 jan 2023

  VIDE Algemene ledenvergadering

  Op woensdag 18 januari 2023 zal de Vide Algemene ledenvergadering plaatsvinden. Deze vergadering zal online worden gehouden. 

 6. 22 nov 2022
  's-Gravenhage

  Hybride bijeenkomst "Leren wij van crisis evaluaties en hoe kunnen wij dat versterken?"

  Op dinsdag 22 november 2022 om 15.00 uur heeft Vide de live en online bijeenkomst: "Leren wij van crisis evaluaties en hoe kunnen wij dat versterken"

 7. 20 okt 2022

  Jong Vide bijeenkomst "Op bezoek bij de Inspectie van het onderwijs"

  Op donderdag 20 oktober 2022 om 15.30 uur heeft Jong Vide de live  bijeenkomst: "Op bezoek bij de inspectie van het onderwijs”

 8. 12 okt 2022

  Toezicht in Transitie 2022 - Techniek en toezicht: Datagedreven Toezicht

  HCB Seminarreeks "Toezicht in Transitie- Techniek en toezicht: Datagedreven Toezicht"

 9. 26 sep 2022
  Rotterdam

  4e mini-college in de reeks over Doelmatigheid met Sandra van Thiel

  Reeks mini-colleges over doelmatigheid.

  Wat is doelmatigheid? En wat zijn voorbeelden van onderzoek naar doelmatigheid? Deze vragen staan centraal in een reeks mini-colleges die het Evaluatorennetwerk de komende tijd organiseert.

 10. 15 sep 2022
  Rotterdam

  Vide jaarcongres 2022

  Op 15 september 2022 organiseert Vide haar jaarlijkse congres "Tussen harde handhaving en zachte nudge". Dit keer met een feestelijk tintje, want Vide bestaat ruim 20 jaar! We kijken ernaar uit dit met u te vieren en u weer 'live' te ontmoeten.

Sluiten