Nieuw kennisbenuttingsproject binnen onderzoeksprogramma Vernieuwing van toezicht

Nieuw kennisbenuttingsproject binnen onderzoeksprogramma Vernieuwing van toezicht

26 mei 2023 door Secretariaat 0 reacties

Op 10 mei 2023 heeft de Raad van Bestuur van NWO het voorstel voor het Kennissynthese en -benuttingsproject van het programma Vernieuwing van toezicht toegekend. Het voorstel heeft als titel ‘Vernieuwing van toezicht: Naar responsieve toezichtpraktijken’. Lees er meer over in het nieuwsartikel van de rijksinspectie.

In de eerste fase van het programma waren al drie onderzoeksprojecten toegekend. Vanuit deze drie projecten is er gezamenlijk een onderzoeksvoorstel geschreven voor kennissynthese en –benutting.

Het onderzoeksprogramma Vernieuwing van toezicht is een initiatief van 21 samenwerkende Nederlandse rijksinspecties en markttoezichthouders. Dit programma richt zich op fundamentele, domeinoverstijgende en praktijkgerichte vragen over de toekomst van toezicht: de vragen die inherent zijn aan het vak van toezichthouden in een veranderende maatschappij. Publiek toezicht door rijksinspecties en markttoezichthouders staat onder druk van allerlei maatschappelijke, soms ontwrichtende, dynamiek. Dit vraagt om nieuwe vormen voor de maatschappelijke functie van het toezicht. 

Lees hier meer

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Sluiten