Winnaars innovatieprijs én publieksprijs Handhaving en Toezicht 2022 bekend

Winnaars innovatieprijs én publieksprijs Handhaving en Toezicht 2022 bekend

17 juni 2022 door Secretariaat 0 reacties

Het project ‘Internettoezicht op F-gassen’ van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), is op donderdag 16 juni uitgeroepen tot winnaar van dé innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2022. Het project ‘Cameratoezicht slachthuizen dierenwelzijn’ van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) won de publieksprijs. 

Juryvoorzitter en inspecteur-generaal bij de Inspectie van het Onderwijs, Alida Oppers, reikte de prijzen uit tijdens het Toezichtfestival op 16 juni 2022. De juryprijs is een waardebon voor een gratis deelname aan een van de trainingen van de CCV-academie of de Academie voor Toezicht én een podium tijdens een VIDE-bijeenkomst. De publieksprijs is een mooie wisselbeker.

Innovatieprijs
Slim, vooruitstreven en veelbelovend! De lovende woorden van de vakjury over het winnende innovatieproject ‘Internettoezicht op F-gassen’. De jury vindt het een mooi initiatief om de inspecteurs te ondersteunen, waardoor zij sneller en eerlijker relevante overtreders kunnen opsporen bij illegale handel in vervuilende f-gassen/koude gassen. De jury is onder de indruk van de innovatieve methode om met een machine learning model uit duizenden advertenties handel te kunnen selecteren met de grootste kans op illegaliteit.

“Innovatie kan alleen mede mogelijk gemaakt worden door de manager en je team. Hartelijk dank daarvoor!”, aldus Kees Brekelmans namens de prijswinnaars van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

PublieksprijsWinnaars publieksprijs 2022
Naast de vakjury kon het publiek de afgelopen maand ook een stem uitbrengen. Dat werd massaal gedaan. Er werd maar liefst 1240 keer gestemd. Met een ruime meerderheid wees het publiek het project ‘Cameratoezicht slachthuizen dierenwelzijn’ van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) als winnaar aan. Om aanhoudende misstanden rond dierenwelzijn aan te pakken, voert de NVWA vrijwillig cameratoezicht in bij slachthuizen. Cameratoezicht biedt de mogelijkheid te kijken naar situaties waar een dierenarts niet bij was. Het helpt ook om bij discussies een objectieve basis te hebben. Het invoeren doet NVWA samen met de sector.

Genomineerden
De vakjury nomineerde in mei 2022 uit totaal 30 inzendingen de vijf beste projecten:

  • Slootview van Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard. Dit project maakt gebruik van een droneboot waarop een camera is gemonteerd;
  • KRA! van Autoriteit Financiële Markten (AFM). De KRA is een zelflerend algoritme ter ondersteuning van het uitvoerend toezicht op financiële verslaggeving;
  • De Meting Veiligheidsperceptie (MVP) van DCMR Milieudienst Rijnmond; MPV is een korte vragenlijst die bedrijven aanknopingspunten levert voor het creëren van een veiligere werkomgeving.
  • Geautomatiseerd internettoezicht koelgassen van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).
  • Cameratoezicht slachthuizen dierenwelzijn van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De winnaar volgens de jury; geautomatiseerd internettoezicht koelgassen van ILT. Naast de juryprijs was er dus ook de publieksprijs. Vanaf 26 mei tot en met 15 juni 12.00 uur kon je stemmen op één van de vijf genomineerden. De publieksprijs is gewonnen door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) met het project Cameratoezicht slachthuizen dierenwelzijn.

Verkiezingen Handhaving en Toezicht
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, de Inspectieraad en beroepsvereniging VIDE organiseren tweejaarlijks de verkiezingen met als doel om innovatie in het toezichts- en handhavingsvak te stimuleren. De verkiezingen staan open voor alle domeinen waar handhaving en toezicht een rol spelen. De organisatie feliciteert de prijswinnaars met hun prijs en deze mooie waardering.

Labels:

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Sluiten