Over Online bijeenkomst Evaluatienetwerk: Onbedoelde gevolgen van beleid (met Dirk-Jan Koch)

Online bijeenkomst Evaluatienetwerk: Onbedoelde gevolgen van beleid (met Dirk-Jan Koch)

Op woensdag 22 maart a.s. verzorgt Dirk-Jan Koch een boeiende online presentatie over onbedoelde gevolgen van beleid. Dirk Jan heeft op basis van empirie een typologie gemaakt van 10 typen onbedoelde effecten. De bevindingen van Dirk-Jan onderstrepen het belang van goede ex ante evaluatie met een breed oog voor de mogelijke effecten van beleidsopties (zoals bijv. de MKBA).

Het beleidsterrein dat Dirk Jan hierop heeft onderzocht is dat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (BHOS). Maar de relevantie van de gevonden onbedoelde effecten reikt veel verder! Hierover gaat het publiek tijdens de bijeenkomst met Dirk-Jan in gesprek.

Online 15:30-17:00 uur

  • Kort welkom en aftrap, door middagvoorzitter Odette van de Riet (hoofd Bureau Strategische analyse, IRF, Ministerie van Financiën)
  • Presentatie door Dirk-Jan Koch, met onder meer zijn 10 typen onbedoelde gevolgen
  • (via de chat:) Online stemming door het publiek over de top 3 van effecten waar Dirk-Jan verder op in zal zoomen  
  • Dirk Jan zoomt in op de resulterende top 3
  • (via de chat:) Online ‘Brain dump’ door het publiek: welke effecten van (één van) deze 3 typen ken ik uit mijn eigen (evaluatie)beleidsveld of (toezichts)praktijk?
  • Afsluitend gesprek met Dirk-Jan, ook over de implicaties van de bevindingen voor toekomstige evaluaties    
  • Afsluiting.   

Dirk-Jan Koch is Chief Science Officer (CSO) bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en tevens bijzonder Hoogleraar Buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij promoveerde cum laude op geografische keuzes van internationale ontwikkelings-NGO's. Hij was 5 jaar gevestigd in de DRC (Democratische Republiek Congo) en 2 jaar in Kenia, waar hij onder meer werkte als regionaal directeur bij Search for Common Ground, als professor aan de Katholieke Universiteit van Kinshasa en als diplomaat van Nederland bij de DRC. Zijn oratie over de 'onbedoelde effecten van internationale samenwerking' vond plaats op 22 december 2017.

Meld u nu aan!

Graag tot ziens online op 22 maart a.s.!

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Sluiten