Over “Mini-symposium Evaluatienetwerk Vide en Inteval: International Evaluation Research Group

“Mini-symposium Evaluatienetwerk Vide en Inteval: International Evaluation Research Group

Op 28 mei organiseren het Evaluatienetwerk van Vide en Inteval een minisymposium over de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) in beleidsevaluatie en de mogelijkheden om evaluatieonderzoek responsiever en meer ‘bottom-up’ te doen. Ook de raakvlakken tussen deze ‘hot topics’ binnen de beleidsevaluatie worden verkend.

Van 27 tot 29 mei aanstaande vindt de jaarlijkse bijeenkomst van Inteval plaats in Den Haag. Inteval staat voor ‘International Evaluation Research Group’: een door Ray C. Rist van de Wereldbank opgericht netwerk waarin evaluatieonderzoekers samenwerken aan verdieping van hun vak. Dit heeft o.a. geleid tot de reeks Comparative Policy Evaluation. We verwachten een dertigtal evaluatie-experts uit diverse landen en instituten.

Onder leiding van Frans L. Leeuw (Universiteit van Maastricht) presenteren Steffen Nielsen (Deense Nationale Onderzoekscentrum voor Arbeidsomgeving) en Francesco Mazzeo Rinaldi (University of Catania) hun nieuwe boek over de potentieel transformerende uitwerking van AI op beleidsevaluatie.

Cristina Magro (International Evaluation Academy IEAc) laat zien hoe je de doelgroep(en) van beleid centraler kunt stellen in evaluaties en meer uit te gaan van de belangen van oorspronkelijke bewoners (e.g. Canada en Latijns-Amerika). Tineke Abma (Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Leyden Academy on Vitality and Ageing) gaat in op de waarde van responsief evalueren, terwijl Miyabi Babasaki, Echica van Kelle en Peter van der Knaap (IOB-evaluatie) ingaan op de uitdagingen om evaluaties te ‘dekoloniseren’ en de ambities op dit terrein. 

Een van de elementen die ook aan de orde komt is hoe ‘responsiveness’ van evaluaties zich verhoudt tot de ontwikkeling van ‘empathische AI’ (‘sentient AI’), waarbij ook sprake is (of gaat zijn) van ‘responsiveness’.

IOB-evaluatie is de ‘host’ van deze bijeenkomst, die een unieke kans biedt om evaluatiecollega’s uit binnen- en buitenland te ontmoeten. Zo is ook het Vlaams Evaluatieplatform uitgenodigd.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De voertaal van deze bijeenkomst in Engels.

Aanmelden
Doe je mee? Schrijf je dan in via de knop rechts bovenaan deze pagina.


Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Voorwaarden en prijzen

Sluiten