Welke invloed hebben opdrachtgevers op beleidsonderzoek?

Welke invloed hebben opdrachtgevers op beleidsonderzoek?

11 november 2020 door Secretariaat 0 reacties

Begin oktober is er een oproep in de Vide-nieuwsbrief geplaatst om deel te nemen aan een onderzoek naar het handelen van opdrachtgevers in extern aanbestede beleidsevaluaties. Opdrachtgevers van beleidsonderzoek vormen de doelgroep van deze vragenlijst. Dit onderzoek is min of meer een herhaling van een onderzoek in Zwitserland en de VS.

De respons op de vragenlijst kan nog wel wat beter. Daarom bij deze de oproep om alsnog mee te doen aan dit onderzoek. Deelname is uiteraard anoniem.

Het invullen van de vragenlijst kost naar verwachting gemiddeld 10 minuten. De resultaten zullen als artikel aangeboden worden aan het open access e-journal BeleidsonderzoekOnline (www.beleidsonderzoekonline.nl).

-> De vragenlijst is te bereiken via de volgende link: https://regioplan.datacoll.nl/pljgyikqjh?l=nl

Ook collega’s die tot de doelgroep van dit onderzoek behoren (opdrachtgevers en begeleiders van extern uitbesteed beleidsonderzoek) kunnen worden gewezen op de mogelijkheid deel te nemen via de bovenstaande link.

Dit onderzoek is een initiatief van prof.dr. F.L. Leeuw (Emer. Hoogleraar Recht, Openbaar Bestuur en Sociaal-Wetenschappelijk Onderzoek Maastricht University) en dr. J.W.M. Mevissen (redactievoorzitter BeleidsonderzoekOnline en zelfstandig adviseur voor evaluatie-onderzoek).

 

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Sluiten