Vakjury nomineert vijf projecten voor Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2020

Vakjury nomineert vijf projecten voor Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2020

14 september 2020 door Secretariaat 0 reacties

De vakjury is eruit! Uit de 31 aanmeldingen voor de Verkiezingen Handhaving en Toezicht heeft de jury vijf projecten genomineerd die kans maken op dé innovatieprijs van 2020. Dit zijn de projecten BrandWijzer, Ethisch inzetten van AI in de Binnenvaart, Stimulerend Toezicht, WKO Experttool en de aanpak van asbest. Het winnende project wordt op 3 november tijdens het Toezichtfestival bekend gemaakt.

De vakjury heeft onder leiding van voorzitter Marc Kuipers, inspecteur-generaal bij Sociale Zaken en Werkgelegenheid, alle ingezonden projecten beoordeeld aan de hand van de eerder vastgestelde voorwaarden. Uit alle ingezonden projecten kregen de volgende projecten de meeste stemmen:

  • BrandWijzer van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost
  • Ethisch inzetten van AI in de Binnenvaart van Inspectie Leefomgeving en Transport
  • Stimulerend Toezicht van Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek
  • WKO Experttool van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied
  • De aanpak van asbest van Omgevingsdienst Regio Arnhem, DCMR Milieudienst Rijnmond, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek en het Team Ketentoezicht van de Gelderse Omgevingsdiensten

In de komende weken kiest de vakjury welk project wint en naar huis gaat met de juryprijs.

Publieksprijs

Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Met jouw stem bepaal jij mee welke van de genomineerde projecten volgens jou de publieksprijs moet winnen. Vanaf woensdag 7 oktober vind je op www.verkiezingenhandhavingentoezicht.nl video’s van alle genomineerde projecten. Aan de hand hiervan kun je vervolgens tot 1 november je stem uitbrengen. Houd de website daarom in de gaten!

Uitreiking

Op dinsdag 3 november maakt de vakjury op het Toezichtfestival de definitieve winnaar van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht van 2020 bekend. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de publieksprijs uitgereikt. Het Toezichtfestival vindt van 13.30 tot 15.00 uur online plaats. Binnenkort vind je op https://www.toezichtfestival.nl/ meer informatie over het festival en kun je je er aanmelden.

Organisatie

De Verkiezingen Handhaving en Toezicht worden georganiseerd door de Inspectieraad, beroepsvereniging VIDE en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid om innovatie in het toezichts- en handhavingsvak te stimuleren.

Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2020 (1)

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Sluiten