Over Online bijeenkomst "Betere internationale criteria voor betere evaluaties!" Vide Evaluatoren Netwerk

Online bijeenkomst "Betere internationale criteria voor betere evaluaties!" Vide Evaluatoren Netwerk

Op 30 september van 15.30-17.00 uur organiseert het Vide Evaluatoren Netwerk de online bijeenkomst over de evaluatiecriteria van de OESO.

De OESO criteria voor evaluatie zijn recent vernieuwd en in het Nederlands vertaald. In eerste instantie ontwikkeld voor de evaluatiepraktijk in de ontwikkelingssamenwerking zijn de criteria in veel landen uitgegroeid tot richtinggevende principes voor evaluaties op veel meer beleidsgebieden en bieden zo een internationale taal voor evaluatie. 

Onder voorzitterschap van de nieuwe directeur van de IOB (en tevens voorzitter Vide), Peter van der Knaap, staan we in de bijeenkomst stil bij: 
-          het belang van de OESO-criteria voor evaluatie
-          de belangrijkste wijzigingen
-          een voorbeeld van toepassing in de praktijk
-          de verhouding tot de herziening van nationale evaluatie-regelgeving in Nederland (Regeling Periodiek Evaluatieonderzoek).  
De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met het Vlaams Evaluatie Platform, de Dienst bijzondere Evaluatie van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, de BZ Directie Internationaal Onderzoek en Beleidsevaluatie (IOB) en het Ministerie van Financiën/BSA. 

U kunt zich via deze link aanmelden.

Deel met anderen

Sluiten