Activiteiten

 1. 11 apr 2023

  Online-bijeenkomst Academisch netwerk eerste resultaten EISON-project

  Professor Patrick Kenis zal de eerste resultaten van het EISON-project toelichten. EISON is een van de drie consortia die worden gefinancierd door de NWO en Inspectieraad om te werken aan, en onderzoek te doen naar vernieuwing van het toezicht. In dit project worden methoden en modaliteiten van toezicht uitgewerkt die relevant zijn voor het oplossen van complexe maatschappelijke problemen en de samenwerking van organisaties die daarvoor nodig is. In het project zijn inspecties en organisaties in het domein van onderwijs, woningbouw, zorg en justitie/veiligheid betrokken.

   

  Er zijn plaatsen beschikbaar.
 2. 17 apr 2023
  Amsterdam

  AFM / Vide bijeenkomst - Alarmbellen voor toezichthouders

  De omgeving van een (financiële) toezichthouder wordt steeds complexer en dynamischer. Denk bijvoorbeeld aan toenemende digitalisering, technologisering, en internationalisering van financiële markten. Deze omgeving leidt ertoe dat toezichthouders nog alerter moeten zijn op het ontstaan van nieuwe risico’s. Ook kunnen we leren van een aantal recente (toezicht)schandalen. Bijvoorbeeld welke alarmbellen toezichthouders kunnen hanteren om misstanden tijdig in het vizier te krijgen.

  Er zijn plaatsen beschikbaar.
 3. 11 mei 2023

  Webinar Academisch netwerk Denkfouten in toezicht

  Op donderdag 11 mei (15.30 - 17.00 uur) zal dr. Tessa Coffeng een presentatie geven over haar proefschrift ‘Denkfouten in toezicht’. Op basis van de inzichten uit haar onderzoek en haar eigen ervaringen als toezichthouder bij de AFM, vertelt ze over de belangrijkste psychologische valkuilen van toezichthouders en wat zij kunnen doen om denkfouten zoveel mogelijk tegen te gaan. Hierbij gaat zij ook in op de cruciale rol van leiders in het creëren van de juiste randvoorwaarden: welk voorbeeldgedrag moeten leiders vertonen voor een effectieve besluitvorming?

  Er zijn plaatsen beschikbaar.
 4. 19 okt 2023

  Gezag en reputatie van toezichthouders

  Op 19 oktober 2023 organiseert het Academisch netwerk de bijeenkomst Gezag en reputatie van toezichthouders. Spreker: Professor Judith van Erp.

  Meer informatie volgt.

Sluiten