Gedrags Netwerk

Doel van het netwerk is om toezichthouders en inspecties bij elkaar brengen en dit uitbouwen tot een bestendig netwerk van deskundigen.

Gedrags Netwerk

Activiteiten binnen dit netwerk

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Blijf op de hoogte van de activiteiten van het Gedragsnetwerk en meld je aan voor de mailinglijst.

Het toezicht van de deelnemende organisaties kan worden versterkt door regelmatig kennis uit te wisselen en generieke lessen halen uit onderzoeken naar gedragseffecten van de verschillende toezichthouders en inspecties. Ook is het mogelijk om dilemma's met elkaar te bespreken, zoals hoe schakel je de wetenschap in, hoe ver moet je gaan met nudgen.

In ons netwerk hebben wij een aantal dimensies onderscheiden, namelijk het gedrag van de te beschermen doelgroep (consumenten, burgers), het gedrag van onder toezicht staande instellingen (bijvoorbeeld gedrag en cultuur onderzoeken) en het gedrag van stakeholders (wat verwachten zij van het toezicht). Het laats een wat breder onderwerp dat minder relatie heeft met de gedragswetenschap. 

Bijeenkomsten

Elke geïnteresseerde medewerker van de lid-organisaties van Vide kan zich aanmelden voor de bijeenkomsten. Eenmaal aangemeld, ontvang je aankondigingen voor onze bijeenkomsten.

Ding met uw publicatie mee naar de Vide Publicatieprijs 2021!

Heeft u een vernieuwend wetenschappelijk artikel, essay, boek of scriptie geschreven en is deze gepubliceerd eind 2020 of in 2021? Stuur uw publicatie dan in en maak kans op de Vide Publicatieprijs 2021. Naast een geldbedrag wint u media-exposure voor u en uw publicatie en een prachtig beeld.

Vide stimuleert het publiceren over toezicht, inspectie, handhaving en evaluatie en het verrichten van onderzoek hiernaar. Uw publicatie wordt beoordeeld door een vakjury van prominenten uit het vakgebied.

Prijsuitreiking

De uitreiking van de Vide Publicatieprijs is tijdens de Vide Nieuwjaarsreceptie in januari 2022. Als winnaar ontvangt u: een beeld. een geldbedrag van € 1.000,- en natuurlijk publiciteit en media-aandacht voor uw werk.

Uw inzending

Zend uw publicatie (verschenen eind 2020 of in 2021) in vóór woensdag 1 december 2021 via secretariaat@videnet.nl. Lees hier het reglement Vide Publicatieprijs

Sluiten