Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Nieuws

DNB: Toezicht in 2018: prioriteiten en onderzoeken

DNB heeft de Visie op Toezicht 2018-2022 vastgesteld. Divisiedirecteur Armand Schouten legt uit wat dit voor het toezicht op banken betekent.

Technologische vernieuwing is één van de drie speerpunten uit de Visie op Toezicht 2018-2022: wat merkt een bank daarvan in 2018? 

‘DNB wil technologische ontwikkelingen faciliteren in de sector, zodat zich een diverse financiële sector kan ontwikkelen met een steeds betere dienstverlening voor de klanten, zowel bij de bestaande spelers als bij nieuwe toetreders. DNB probeert daarbij nieuwkomers te ondersteunen bij het wegwijs worden in het vergunningsproces. We verwachten een toename aan toetreders omdat in 2018 de PSD2-wetgeving in werking treedt. DNB let komend jaar op dat de beheerste bedrijfsvoering rondom technologische vernieuwingen gewaarborgd blijft. Ook gaan we onderzoek doen naar de cyberweerbaarheid van banken: de beheersing van cyberrisico’s. Verder staat technologische vernieuwing binnen DNB op de agenda. We willen meer datagedreven toezicht, zodat we nóg meer kunnen halen uit alle rapportages die banken ons leveren.’

Lees het hele artikel


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.