Vide nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Nieuws

CCV: Minder aangiftes fietsdiefstal in Enschede

In Enschede daalt het aantal aangiftes van fietsdiefstal, maar dat wil nog niet zeggen dat er ook minder fietsen worden gestolen. Erik Dunnewind, bij de politie in Enschede verantwoordelijk voor de aanpak van fietsdiefstal, in de Tubantia: "Het kan ook te maken hebben met het feit dat minder mensen aangifte doen van diefstal van hun fiets".

Ondanks de afname staat Dunnewind dus niet te juichen: "Feit is dat Enschede op dit moment nog altijd in de top 3 van Nederland staat als het om fietsendiefstal gaat". Hij roept mensen op om wel aangifte te doen, want alleen dan kan de politie een opsporingsonderzoek doen.

Lokfietsen
De lokfietsen die de politie inzet, zijn een succes. Soms verdwijnen ze al binnen 5 minuten. Dunnewind ziet het als een goed hulpmiddel om fietsendieven te pakken.

Heling
Onder het motto 'Fiets voor weinig?' besteedde de politie in samenwerking met de gemeente Enschede recent aandacht aan het fenomeen heling. De politie sprak honderden mensen aan en verkocht zogenaamd een spotgoedkope fiets. Dunnewind: "Dit doen we om mensen duidelijk te maken dat dit strafbaar is. Bovendien wordt zo een markt voor gestolen fietsen in stand gehouden. Als die niet meer worden gekocht, raken de dieven de fietsen moeilijker kwijt en dus ook hun 'broodwinning".

Bron: Tubantia


Vide nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.