Vide nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Nieuws

CCV: Politie lanceert nieuw middel in strijd tegen cybercriminaliteit

Op politie.nl kan iedereen vanaf vandaag zelf controleren of hun e-mailadres of andere inloggegevens in criminele handen zijn gevallen. Is dat het geval dan helpt de politie bij het nemen van maatregelen.

Politieonderzoek
Tijdens onderzoeken neemt de politie regelmatig servers vol data in beslag. Het gaat bijvoorbeeld om e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden. Criminelen achterhalen die door in te breken in computers en websites. Ook al is het netwerk nu opgerold, dit betekent niet dat deze gegevens veilig zijn. Het is mogelijk dat ze zijn doorverkocht aan andere (criminele) partijen. Deze data kunnen vervolgens worden gebruikt voor uiteenlopende vormen van oplichting waaronder phishing of om een website plat te leggen.

Eenvoudig te doorzoeken database
De politie heeft deze data verzameld in een eenvoudig te doorzoeken database, die al ruim 60.000 e-mailadressen bevat. Op politie.nl kunt u checken of een e-mailadres voorkomt in data die het korps in beslag heeft genomen. Als dat het geval blijkt te zijn, ontvangt de gedupeerde burger meteen per e-mail een bevestiging dat de computer inderdaad geïnfecteerd is (geweest), plus een advies wat hem of haar te doen staat.

Bron: nieuwsbericht politie
 


Vide nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.