8 oktober Vide webinar Gedragsnetwerk "Vergroot transparantie vertrouwen in het toezicht?"

In dit webinar nemen Stephan Grimmelik-huijsen en Robin Bouwman u mee in het onderzoek dat zij samen met Femke de Vries deden.

Van toezichthouders wordt steeds vaker verwacht dat ze informatie over hun toezicht en onder toezicht staande organisaties publiceren. Dat doen ze om burgers in staat te stellen keuzes te maken, om onder toezichtstaande partijen te bewegen zich aan wet- en regelgeving te houden en om verantwoording af te leggen. Een veel gehoord argument voor transparantie over toezicht is dat dit bijdraagt aan vertrouwen. Maar draagt transparantie wel bij aan het winnen van het vertrouwen van burgers? En is er afbreuk van het vertrouwen in sectoren als de toezichthouder publiceert dat er veel mis is in de sector?

Voor meer informatie en om u aan te kunnen melden, klik op deze link

18 september extern webinar CATS, Computer Assisted Toezicht 

In deze interactieve webinar vertelt Vide-lid Dick Ruimschotel over CATS. De nieuwe geavanceerde methodiek om tot een uitgewerkte meerjaren strategie voor een branche of specifiek toezichtsgebied te komen. 

Voor meer informatie en om u aan te kunnen melden, klik op deze link

 

Vakjury nomineert vijf projecten voor Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2020

De vakjury is eruit! Uit de 31 aanmeldingen voor de Verkiezingen Handhaving en Toezicht heeft de jury vijf projecten genomineerd die kans maken op dé innovatieprijs van 2020. Dit zijn de projecten BrandWijzer, Ethisch inzetten van AI in de Binnenvaart, Stimulerend Toezicht, WKO Experttool en de aanpak van asbest. Het winnende project wordt op 3 november tijdens het Toezichtfestival bekend gemaakt. Lees verder via deze link

Innovatie voor Effectiever Beleidsonderzoek

Bij de nieuwe editie van de driedaagse beleidsleergang van ScienceWorks zullen leidende experts de nieuwe methoden en technieken demonstreren die bijdragen aan de kwaliteit en de effectiviteit van beleid. De cursus vindt plaats op 5, 12 & 19 november te Den Haag. Voorlopig gaan wij uit van een fysieke cursus. Wij houdende ontwikkelingen omtrent het virus scherp in de gaten, en virtuele participatie is voor de deelnemers ook mogelijk. Meer informatie op de site van ScienceWorks

Vide leden krijgen een €200,- korting bij registratie van de cursus middels de kortingscode Vide/LB20 in te vullen

 

Vide

Vide is dé beroepsvereniging van professionals in het veld van toezicht, inspectie, handhaving en evaluatie. Dat betekent dat wij een organisatie zijn van mensen die als individu of professional via Vide in contact treden met beroepsgenoten. Vide wil een motor zijn in de professionalisering van de leden en bijdragen aan een continue verbetering van toezicht, inspecties, handhavingacties en evaluaties en daarmee een bijdrage leveren aan een goed functionerende overheid en maatschappij.  
       

Adres

Bezoekadres:
Ambachtsstraat 15
3861 RH NIJKERK

Telefoon

Tel. 033-247 34 61
Fax. 033-246 04 70
secretariaat@videnet.nl

Klik hier om u uit te schrijven van onze nieuwsbrief.
Designed by Dunes Multimedia - Technical support by Kingsquare