13-09-18 Vide bijeenkomst "Veiligheid, verantwoordelijkheid en de rol van toezicht" 

Het borgen van onze veiligheid is een klassieke kerntaak van de overheid, zo heet het. Maar wat betekent dit in tijden waarin we praten over netwerken, governance, participatie en co-productie? Vooral na incidenten placht men nog wel terug te grijpen naar de idee van de centraal verantwoordelijke overheid. Hoe gaan overheid en burgers met deze ambivalentie om? Dit was het onderwerp van een speciaal themanummer van het tijdschrift Bestuurskunde. Verschillende auteurs lieten hun licht schijnen op deze materie.

Willem-Jan Kortleven signaleert een trend om professionals strafrechtelijk aan te spreken om hen ‘boete te laten doen’ na incidenten en ongevallen. Roel Pieterman verdiept zich in de rol van de overheid indien de burger zijn eigen gevaar kan vormen, zoals bij een (vermeend) ongezonde levensstijl. Dick Ruimschotel buigt zich over het begrip ‘stelselverantwoordelijkheid’ in het verkeer en beschrijft een decentrale wijze waarop aan stelselverantwoordelijkheid vorm kan worden gegeven.
 
Een belangrijke vraag is: wat betekent dit voor het werk van toezichthouders en evaluatoren? Hier gaat deze discussiebijeenkomst over.

 

 

 

 

 

Datum: donderdag 13 september 2018
Aanvang: 15.00 - 17.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur)
Locatie: SWOV, Bezuidenhoutseweg 62 te Den Haag
Aanmelden: via een mail naar secretariaat@videnet.nl
Kosten: er zijn aan deze bijeenkomsten geen kosten verbonden 

18-10-19 Bijeenkomst Vide Evaluatorennetwerk "Responsieve Evaluatie: Aanpak, toepassingen op de praktijk & reflectie"

Welke kansen heeft responsief evalueren ons anno 2018 te bieden? In welke contexten is het geschikt?

Hoe verhoudt de aanpak zich tot actuele discussies als die over big data en de onafhankelijkheid van opdrachtonderzoek?

Op donderdag 18 oktober organiseert het Vide-Evaluatorennetwerk een bijeenkomst over Responsieve Evaluatie. Deze bijeenkomst past in een serie van bijeenkomsten over uiteenlopende evaluatiebenaderingen, waaronder Qualitative Comparative Analysis (QCA; maart 2016) en Outcome Harvesting (maart 2018). Lees meer >>

Datum: donderdag 18 oktober 2018
Aanvang: 15.00 - 17.00 uur (aansluitend een borrel
Locatie: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Parnassusplein 5 te Den Haag, Zaal B-04.33.VZ (Apollozaal @)
Aanmelden: via een mail naar secretariaat@videnet.nl
Kosten: er zijn aan deze bijeenkomsten geen kosten verbonden

Ding met uw publicatie mee naar de Vide Publicatieprijs 2018!

Heeft u een vernieuwend wetenschappelijk artikel, essay, boek of scriptie geschreven en is deze gepubliceerd in 2018? Stuur uw publicatie dan in en maak kans op de Vide Publicatieprijs 2018. Naast een geldbedrag wint u media-exposure voor u en uw publicatie en een prachtig beeld.

Uw inzending
Zend uw publicatie (verschenen eind 2017 of in 2018) in vóór maandag 19 november 2018 via secretariaat@videnet.nl. Lees hier het reglement met o.a. de criteria van de Vide Publicatieprijs 2018 of klik hier voor een verslag van de Vide Publicatieprijs 2017.

01-11-18 Training Course "Responsief Beleidsonderzoek" - ScienceWorks

ScienceWorks organiseert op donderdag 1, 8 en 15 november in Utrecht een Driedaagse Training Course "Reponsief Beleidsonderzoek". Tijdens deze training leert u de nieuwste inzichten, methoden en technieken toepassen om uw beleidsonderzoek weer up to date te brengen en hoe u uw beleidsmakers het beste kunt ondersteunen op de korte en lange termijn. Zodoende is deze leergang ook toegankelijk voor managers van kennis binnen een beleidsafdeling.

Het is een kleinschalige leergang met een maximum van 22 beleidsonderzoekers en beleidmakers. Inschrijvingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Meer informatie over het congres of het aanmelden ervoor vind je op de website.

Leden van Vide ontvangen liefst 200 euro korting op de Leergang.

Klik hier voor de brochure van de leergang.

 

Vide

Vide is dé beroepsvereniging van professionals in het veld van toezicht, inspectie, handhaving en evaluatie. Dat betekent dat wij een organisatie zijn van mensen die als individu of professional via Vide in contact treden met beroepsgenoten. Vide wil een motor zijn in de professionalisering van de leden en bijdragen aan een continue verbetering van toezicht, inspecties, handhavingacties en evaluaties en daarmee een bijdrage leveren aan een goed functionerende overheid en maatschappij.  
 
       

Adres

Bezoekadres:
Ambachtsstraat 15
3861 RH NIJKERK

Telefoon

Tel. 033-247 34 61
Fax. 033-246 04 70
secretariaat@videnet.nl

Klik hier om u uit te schrijven van onze nieuwsbrief.
Designed by Dunes Multimedia - Technical support by Kingsquare