13-09-18 Vide bijeenkomst "Veiligheid, verantwoordelijkheid en de rol van toezicht"

Het borgen van onze veiligheid is een klassieke kerntaak van de overheid, zo heet het. Maar wat betekent dit in tijden waarin we praten over netwerken, governance, participatie en co-productie? Vooral na incidenten placht men nog wel terug te grijpen naar de idee van de centraal verantwoordelijke overheid. Hoe gaan overheid en burgers met deze ambivalentie om? Dit was het onderwerp van een speciaal themanummer van het tijdschrift Bestuurskunde. Verschillende auteurs lieten hun licht schijnen op deze materie.

Willem-Jan Kortleven signaleert een trend om professionals strafrechtelijk aan te spreken om hen ‘boete te laten doen’ na incidenten en ongevallen. Roel Pieterman verdiept zich in de rol van de overheid indien de burger zijn eigen gevaar kan vormen, zoals bij een (vermeend) ongezonde levensstijl. Dick Ruimschotel buigt zich over het begrip ‘stelselverantwoordelijkheid’ in het verkeer en beschrijft een decentrale wijze waarop aan stelselverantwoordelijkheid vorm kan worden gegeven.
 
Een belangrijke vraag is: wat betekent dit voor het werk van toezichthouders en evaluatoren? Hier gaat deze discussiebijeenkomst over.

Datum: donderdag 13 september 2018
Aanvang: 15.00 - 17.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur)
Locatie: SWOV, Bezuidenhoutseweg 62 te Den Haag
Aanmelden: via een mail naar secretariaat@videnet.nl
Kosten: er zijn aan deze bijeenkomsten geen kosten verbonden 

Oproep Jong Vide

Beste leden,

In het afgelopen jaar is Jong Vide opgericht, een netwerk van en voor jonge leden van Vide. Wij willen onze leden op een leuke manier kennis laten maken met elkaar en met de organisaties van Vide. Hiervoor organiseren wij bijeenkomsten (bijvoorbeeld in-house bijeenkomsten), activiteiten en borrels.

Om een netwerk op te bouwen komen wij graag in contact met jonge medewerkers van uw organisatie. Zou u een naam en e-mailadres willen doorgeven van iemand binnen uw organisatie die wij kunnen bereiken voor het attenderen op Jong Vide-bijeenkomsten? Mocht er een jongvereniging actief zijn binnen uw organisatie, dan komen we daar graag mee in contact. Reacties kunt u sturen naar secretariaat@videnet.nl.

Met vriendelijke groet,

Sylvia van der Avoort, Reinier van Nieuw Amerongen en Jomima Tohehay
Jong Vide

 

Vide

Vide is dé beroepsvereniging van professionals in het veld van toezicht, inspectie, handhaving en evaluatie. Dat betekent dat wij een organisatie zijn van mensen die als individu of professional via Vide in contact treden met beroepsgenoten. Vide wil een motor zijn in de professionalisering van de leden en bijdragen aan een continue verbetering van toezicht, inspecties, handhavingacties en evaluaties en daarmee een bijdrage leveren aan een goed functionerende overheid en maatschappij.  
 
       

Adres

Bezoekadres:
Ambachtsstraat 15
3861 RH NIJKERK

Telefoon

Tel. 033-247 34 61
Fax. 033-246 04 70
secretariaat@videnet.nl

Klik hier om u uit te schrijven van onze nieuwsbrief.
Designed by Dunes Multimedia - Technical support by Kingsquare