16-11-2017 Science fiction of toezicht?

Wie had tien jaar geleden kunnen denken dat computers in plaats van adviseurs klanten voorzien van beleggingsadvies? Dat software soms betrouwbaarder een tumor kan herkennen dan een arts?
 
Het tempo van innovatie is hoger dan ooit. Dat heeft grote gevolgen voor ons werk als toezichthouder. Toezichthouders krijgen te maken met nieuwe aanbieders. Met nieuwe producten en diensten met een hightech karakter. Hoe zorgen we er voor dat we de sectoren waarop we toezicht houden blijven begrijpen?
 
In deze bijeenkomst komen Reinier Pollmann (Fintech-team van de AFM) en Johan Krijgsman (afdeling medische technologie van de IGZ) aan het woord. Hoe gaan zij om met nieuwe risico’s in de financiële sector en de gezondheidszorg? Wil je weten hoe je je als toezichthouder kan voorbereiden op de nieuwe samenleving? Dan zien we je graag donderdag 16 november!
 
Programma
Datum: 16 november 2017
Aanvang: 15.30 uur (inloop 15.00 uur) - 17.00 uur (aansluitend een borrel)
Locatie: omgeving Utrecht. Exacte locatie nog te bepalen
Aanmelden: via een mail naar secretariaat@videnet.nl
Kosten: er zijn aan deze bijeenkomsten geen kosten verbonden

Ding met uw publicatie mee naar de Vide Publicatieprijs 2017!

Heeft u een vernieuwend wetenschappelijk artikel, essay, boek of scriptie geschreven en is deze gepubliceerd in 2017? Stuur uw publicatie dan in en maak kans op de Vide Publicatieprijs 2017. Naast een geldbedrag wint u media-exposure voor u en uw publicatie en een prachtig beeld.

Uw inzending
Zend uw publicatie (verschenen eind 2016 of in 2017) in vóór maandag 20 november 2017 via secretariaat@videnet.nl. Lees hier het reglement met o.a. de criteria van de Vide Publicatieprijs 2017 of klik hier voor een verslag van de Vide Publicatieprijs 2016.

Inspecteur, word jij betrokken bij de totstandkoming van beleid en wetgeving?

In aanwijzing 9 van de Aanwijzingen inzake de rijksinspecties is bepaald dat het ministerie beleidsvoornemens en ontwerpen voor regelgeving in een vroeg stadium voorlegt aan de betrokken rijksinspectie ten behoeve van een HUF-toets (toets op handhaafbaarheid, uitvoerbaarheid en fraudebestendigheid). (zie ook https://www.rijksinspecties.nl/publicaties/publicaties/2017/05/04/handreiking-aanwijzingen)

ToeZine (www.toezine.nl) wil hier een artikel over schrijven en is benieuwd naar de ervaringen van inspecteurs. Krijgen jullie wetgeving en beleidsvoornemens voorgelegd? Wordt jullie feedback gebruikt? Laat hieronder jouw opmerking achter en/of vul onze poll in (https://nl.surveymonkey.com/r/7HJQ8W5) (in minder dan 10 seconden!). 

 

Vide

Vide is dé beroepsvereniging van professionals in het veld van toezicht, inspectie, handhaving en evaluatie. Dat betekent dat wij een organisatie zijn van mensen die als individu of professional via Vide in contact treden met beroepsgenoten. Vide wil een motor zijn in de professionalisering van de leden en bijdragen aan een continue verbetering van toezicht, inspecties, handhavingacties en evaluaties en daarmee een bijdrage leveren aan een goed functionerende overheid en maatschappij.  
 
       

Adres

Bezoekadres:
Ambachtsstraat 15
3861 RH NIJKERK

Telefoon

Tel. 033-247 34 61
Fax. 033-246 04 70
secretariaat@videnet.nl

Klik hier om u uit te schrijven van onze nieuwsbrief.
Designed by Dunes Multimedia - Technical support by Kingsquare