14-09-2017 Vide bijeenkomst

Vanaf dit najaar doen we iets nieuws: elke tweede donderdag van de maand organiseren we een "Vide bijeenkomst". De onderwerpen zullen verschillen, maar altijd interessant en door de interactie en discussie met experts en collega's van verschillende toezichthouders, inspecties of onderzoekers altijd waardevol.
 
Op 14 september aanstaande, de eerste bijeenkomst in deze nieuwe opzet, spreekt Harry van der Meijden. Het staatstoezicht op de mijnen opereerde jarenlang in betrekkelijke rust, maar het felle debat over de gaswinning in Groningen heeft de afgelopen jaren ook heel wat betekent voor deze toezichthouder. 

Over Groningen, de rol van de toezichthouder en de veranderingen bij het Staatstoezicht op de Mijnen, spreekt de Inspecteur Generaal der Mijnen, Harry van der Meijden.
 
Programma
Datum: donderdag 14 september 2017
Tijd: aanvang 15.30 uur (inloop 15.00 uur) - 17.00 uur (aansluitend een borrel)
Locatie: SWOV, Bezuidenhoutseweg 62, 2594 AW Den Haag​
Aanmelden: via een mail naar secretariaat@videnet.nl
Kosten: er zijn aan deze bijeenkomst geen kosten verbonden
 
Noteert u de datum voor de volgende bijeenkomst ook vast in uw agenda en houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor de onderwerpen en sprekers.

Donderdag 12 oktober 2017

U kunt ook zelf ideeën voor onderwerpen en/of en sprekers aangeven, bijvoorbeeld als u een belangrijk rapport of advies uitbrengt.

We ontmoeten u graag op een van onze bijeenkomsten!

Bron foto SODM

03-11-2017 Leergang Beleidsonderzoek met Impact


ScienceWorks organiseert dit jaar wederom een Leergang Beleidsonderzoek met Impact. Deze keer vindt het plaats op 3, 10 en 17 november in Karel V, midden in Utrecht. Deelnemers en sprekers uit de wetenschap, overheid en bedrijfsleven zullen zich bezighouden met de vraag hoe effectieve onderzoeksmethoden en -technieken kunnen worden toegepast bij het onderbouwen van beleidsonderzoek. 

Er is niet alleen aandacht voor theorie, maar vooral goede praktijkvoorbeelden en case studies. Het sprekersgilde bestaat uit onder andere prof. Frans Leeuw, directeur aan het WODC en hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht, en Frank Kalshoven, directeur van de Argumentenfabriek en oud-adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant. Ook Marco Bik, coördinator kennis/onderzoek bij de gemeente Rotterdam en VSO-bestuurslid, David Kok, manager Sociale Media voor de gemeenteraad en tevens griffie van Almere en Peter van der Knaap, directeur van SWOV en voorzitter van Vide hebben hun bijdrage aan de Leergang bevestigd. 

Meer informatie over het congres of het aanmelden ervoor vind je op de website. Leden van Vide ontvangen liefst 200 euro korting op de Leergang, gebruik daarvoor bij het aanmelden kortingscode BMI2017/GAST. Er is slechts een gelimiteerd aantal plaatsen, dus wees er snel bij!

 

Vide

Vide is dé beroepsvereniging van professionals in het veld van toezicht, inspectie, handhaving en evaluatie. Dat betekent dat wij een organisatie zijn van mensen die als individu of professional via Vide in contact treden met beroepsgenoten. Vide wil een motor zijn in de professionalisering van de leden en bijdragen aan een continue verbetering van toezicht, inspecties, handhavingacties en evaluaties en daarmee een bijdrage leveren aan een goed functionerende overheid en maatschappij.  
       

Adres

Bezoekadres:
Ambachtsstraat 15
3861 RH NIJKERK

Telefoon

Tel. 033-247 34 61
Fax. 033-246 04 70
secretariaat@videnet.nl

Klik hier om u uit te schrijven van onze nieuwsbrief.
Designed by Dunes Multimedia - Technical support by Kingsquare