09-11-2016 Toezicht en Opsporing: Samen Sterk!

Minder aandacht voor incidenten. Zaken moeten echt impact hebben, door de fraudeurs aan te pakken en anderen de lust te ontnemen zich op het fraudepad te begeven. Daarmee zijn we van maatschappelijk belang. Dat is waar Hans van der Vlist en Koen Kolodziej elke dag voor gaan en voor staan. 

Hans van der Vlist is directeur van de opsporingsdienst van de FIOD en Koen Kolodziej afdelingshoofd Ontwikkeling en Inlichtingen bij de Inlichtingen en Opsporingsdienst (IOD) van de NVWA. Beiden zijn ervan overtuigd dat het echt hebben van impact alleen van de grond komt als goed wordt samengewerkt met de toezichthouders van hun eigen en andere diensten. Echte impact bereik je door de wisselwerking tussen toezicht en opsporing en het slim inzetten van allerlei instrumenten. Het mooie is, beide opsporingsbazen hebben met hun voeten in de klei gestaan en weten waar ze over praten! Lees meer >>

Hans van der Vlist Koen Kolodziej

Datum: woensdag 9 november 2016
Tijd: 14.30 - 17.00 uur (inloop vanaf 14.15 uur)
Locatie: Kennis en Communicatie van de Belastingdienst te Utrecht
Aanmelden: kan tot maandag 7 november via secretariaat@videnet.nl
Kosten: er zijn aan deze bijeenkomst geen kosten verbonden

29-11-2016 Evaluatorennetwerk "Empirical Legal Research"

Op dinsdag 29 november aanstaande vindt de eerstvolgende bijeenkomst van het Vide Evaluatorennetwerk plaats. Het onderwerp van deze bijeenkomst is "Empirical Legal Research” en wordt georganiseerd naar aanleiding van het verschijnen van het boek Empirical Legal Research, A Guidance Book for Lawyers, Legislators and Regulators van Frans L. Leeuw en Hans Schmeets.

De bijeenkomst omvat een inleiding op het boek door Frans Leeuw, een commentaar door Frans Janssens en een dialoog met de aanwezigen.

Frans Leeuw is hoogleraar Recht, Openbaar Bestuur en Sociaal Wetenschappelijk onderzoek aan Universiteit Maasticht en directeur van het WODC Ministerie V&J.

Frans Janssens is emeritus hoogleraar Vakgroep Onderzoeksmethodologie, meetmethode en data-analyse, Universiteit Twente. Lees meer >>

Datum: dinsdag 29 november 2016
Tijd: 15.30 - 17.30 uur 
Locatie: Ministerie van Financiën, Korte Voorhout 7 te Den Haag (Rembrandtzaal)
Aanmelden: kan tot donderdag 24 november 2016 via secretariaat@videnet.nl
Kosten: er zijn aan deze bijeenkomst geen kosten verbonden

Ding met uw publicatie mee naar de Vide Publicatieprijs 2016!

Heeft u een vernieuwend wetenschappelijk artikel, essay, boek of scriptie geschreven en is deze gepubliceerd in 2016? Stuur uw publicatie dan in en maak kans op de Vide Publicatieprijs 2016. Naast een geldbedrag wint u media-exposure voor u en uw publicatie en een prachtig beeld.

Uw inzending
Zend uw publicatie (verschenen eind 2015 of in 2016) in vóór maandag 7 november 2016 via secretariaat@videnet.nl. Lees hier het reglement met o.a. de criteria van de Vide Publicatieprijs 2016 of klik hier voor een verslag van de Vide Publicatieprijs 2015.


Driedaagse Leergang Beleidsonderzoek en Beleidsevaluatie

Leergang onderzoekmethoden en -technieken voor doelmatiger en doeltreffender beleid

Beproefde en innovatieve onderzoeksmethoden voor effectieve,
op leren gerichte ondersteuning van beleid op nationaal en lokaal niveau

4, 11 en 18 november 2016
Hotel NH Utrecht

Met nog tweeënhalve week te gaan voor de "Leergang Beleidsonderzoek en Beleidsevaluatie" van start gaat, zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Schrijf u dus snel in als u de brug wilt slaan tussen kennis en beleid.

Tijdens de leergang bieden negen top-experts op het gebied van beleidsonderzoek (zie hieronder) handvatten om beleid te verbeteren en de impact ervan te vergroten. Dit met bijzondere aandacht voor innovatief vormgeving van beleid op regionaal en lokaal niveau. Als programmaonderdeel zal u een rol spelen binnen het kader van een casus over de complexiteit van beleidsonderzoek in een politiek-bestuurlijk context. De te behandelen casus is gebaseerd op een daadwerkelijke onderzoekspraktijk uit Rotterdam over het ontwikkelen van de koopkracht van ouderen.

Kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 1.650,-. Leden van Vide ontvangen €200,- korting op de deelname (niet cumulatief)

U kunt zich aanmelden via de website. Na ontvangst van uw registratie ontvangt u een bevestiging van deelname en een routebeschrijving.

 

Vide

Vide is dé beroepsvereniging van professionals in het veld van toezicht, inspectie, handhaving en evaluatie. Dat betekent dat wij een organisatie zijn van mensen die als individu of professional via Vide in contact treden met beroepsgenoten. Vide wil een motor zijn in de professionalisering van de leden en bijdragen aan een continue verbetering van toezicht, inspecties, handhavingacties en evaluaties en daarmee een bijdrage leveren aan een goed functionerende overheid en maatschappij.  
       

Adres

Bezoekadres:
Ambachtsstraat 15
3861 RH NIJKERK

Telefoon

Tel. 033-247 34 61
Fax. 033-246 04 70
secretariaat@videnet.nl

Klik hier om u uit te schrijven van onze nieuwsbrief.
Designed by Dunes Multimedia - Technical support by Kingsquare