Vide Jaarcongres 2015: "Toezicht ontmoet wetenschap"

21 april 2015

Toezicht ontmoet wetenschap

Het doel van dit congres is het organiseren van dialoog tussen toezichthouders en wetenschappers. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek richt zich op toezicht en thema's die in het toezicht spelen. 

Tijdens het congres laten we de toezichthouders kennis maken met deze groeiende tak van wetenschappelijk onderzoek. We willen de toezichthouders vragen mee te denken over relevante onderzoeksvragen en laten reageren op bevindingen uit de wetenschap.

John Braithwaite komt naar Nederland!
Vide is het gelukt om voor dit congres John Braithwaite naar Nederland te halen. Hij was 40 jaar actief in 'social movement politics' in Australië en op internationaal vlak. In het verleden heeft hij ideeën en oplossingen bedacht op diverse gebieden als regulering en criminaliteitsproblemen. 


Daarnaast zijn er keynotes van Ferdinand Mertens, Paul Robben, Lee Paddock, Muel Kaptein, Michael Faure en Annetje Ottow.

In het workshopprogramma wordt gewerkt aan cocreaties, confrontaties, verdieping en samenspel tussen wetenschap en toezicht. Workshops met onderwerpen als Sociaal-cultureel toezicht, de Academische werkplaats toezicht, Effectiviteit van het toezicht, Toezicht op het slappe koord, Thematisch toezicht i.s.m. wetenschap, Inspecteur en inspectie, Relatie intern-extern toezicht en de diversiteit van het willen.

Globaal Programma
10.00 uur    Welkom en ontvangst
10.30 uur    Keynote sessie: Ferdinand Mertens, John Braithwaite en Paul Robben
12.30 uur    Lunch
13.30 uur    Workshopprogramma (keuze uit 4 workshops)
15.15 uur    Break
15.45 uur    Workshopprogramma (keuze uit 4 workshops)
17.30 uur    Walking diner (i.s.w. met het internationale INECE congres)
18.30 uur    Grensoverschrijdend Toezicht (4 keynotes en debat - voertaal Engels)
20.30 uur    Einde congres

Meer informatie over het programma wordt de komende maanden op de website geplaatst. 

Locatie en reisinformatie
Het Erasmus Expo- en Congrescentrum (Van der Goot building) ligt aan de Burgemeester Oudlaan 50 in Rotterdam-oost. De accomodatie is goed bereikbaar per OV en per auto en op het terrein is een parkeergarage aanwezig. INECE Conference 2015
Improving Environmental Performance, Next Generation Compliance Tools, Theory and Practice  Het Vide Jaarcongres vindt plaats in combinatie met een internationale conferentie over milieuhandhaving in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport, USEPA, George Washington University, INECE en RSM Erasmus University.
Opgeven voor beide evenementen levert € 50,- korting op. Meer informatie via de website.

Voor wie
Het Vide congres is bedoelt voor iedereen die werkt of interesse heeft op het gebied van Toezicht en Wetenschap. Dit geld voor mensen uit het onderzoek en de wetenschap als voor inspecteurs, toezichthouders, handhavers en evaluatoren en al haar individuele leden, werknemers van institutionele leden en niet leden. 

Kosten
Individuele leden en werknemers van institutionele leden: € 100,-
Niet-leden en overige aanmeldingen: € 150,-

Aanmelden
U kunt zich uitsluitend via deze link aanmelden. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 14 april 2015. Het maximum aantal deelnemers is 230. Na uw aanmelding ontvangt u een factuur. Na betaling van de factuur is uw aanmelding definitief.

07-04-2015 Vide Bijeenkomst: "Open Data en Big Data in het toezicht: kansen en bedreigingen"

We leven steeds meer in een digitale samenleving, waarin data centraal staan. Dat biedt veel mogelijkheden, ook voor toezichthouders. Zij kunnen data benutten voor het houden van toezicht , maar ook de informatie die door toezicht is verkregen breed beschikbaar stellen.
 
In deze bijeenkomst discussiëren we over de mogelijkheden van big data/open data maar ook over de grenzen van de toepassingsmogelijkheden. Lees meer >>

Reserveer alvast in uw agenda!

 

Vide

Vide is dé beroepsvereniging van professionals in het veld van toezicht, inspectie, handhaving en evaluatie. Dat betekent dat wij een organisatie zijn van mensen die als individu of professional via Vide in contact treden met beroepsgenoten. Vide wil een motor zijn in de professionalisering van de leden en bijdragen aan een continue verbetering van toezicht, inspecties, handhavingacties en evaluaties en daarmee een bijdrage leveren aan een goed functionerende overheid en maatschappij.  
       

Adres

Bezoekadres:
Ambachtsstraat 15
3861 RH NIJKERK

Telefoon

Tel. 033-247 34 61
Fax. 033-246 04 70
secretariaat@videnet.nl

Klik hier om u uit te schrijven van onze nieuwsbrief.
Designed by Dunes Multimedia - Technical support by Kingsquare