21-01 Vide Nieuwjaarsbijeenkomst "Vernieuwing in de praktijk van het toezicht"

Heeft u zich al opgegeven voor de nieuwjaarsbijeenkomst van Vide op dinsdag 21 januari 2014? De bijeenkomst heeft dit jaar als thema "Vernieuwing in de praktijk van het toezicht".

Arno Visser (collegelid van de Algemene Rekenkamer) zal de aanbevelingen vanuit het rapport van de Algemene Rekenkamer over het toezicht bij de NVWA na de fusie, toetsen aan de dagelijkse praktijk van ons vak. Drie van uw vakgenoten nemen het woord over de vernieuwingen die binnen het Toezicht wel en/of niet blijken te werken.

Aansluitend wordt de Vide publicatieprijs 2013 uitgereikt.
De middag wordt afgesloten met de traditionele nieuwjaarsreceptie.

Tijd: 16.00 - 18.30 uur
Locatie: Koninklijke Schouwburg, Den Haag

Aanmeldformulier     

Lees meer >>

11-02 Vooraankondiging: Vide bijeenkomst "Over zien en toezien. Intern toezicht op semipublieke organisaties"

Een mini symposium over intern toezicht op semipublieke organisaties, gebaseerd op verschillende studies en artikelen van het WODC en EUR. De inleiding van deze bijeenkomst wordt verzorgd door prof. dr. Frans Leeuw (UM en directeur WODC). Aan de hand van talloze voorbeelden uit de praktijk zullen Dr. Roland Eshuis (WODC) en drs. Dineke Muloch Houwer (voormalig DG Sociale Zaken & voormalig DG V&J) reflecteren op dit thema.

Meer informatie volgt.

Datum: dinsdag 11 februari 2014
Tijdstip: 15.00 uur tot 17.30 uur
Locatie: Auditorium Ministerie van Veiligheid & Justitie, Turfmarkt 147 te Den Haag
Aanmelding: voor maandag 10 februari a.s. via een e-mail aan secretariaat@videnet.nl
Kosten: aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden

10-04 Vide Jaarcongres "Actie is reactie. Keuzes van interventies"

Wanneer is het tijd voor krachtig ingrijpen? Wanneer volstaat een goed gesprek en wanneer doet u nog even helemaal niets? Welke innovaties in interventies zijn er? Geef je vertrouwen of schrijf je detailleerd voor? Hoe zet je je discretionaire bevoegdheid zo goed mogelijk in?

Kom voor antwoorden op en discussie over bovenstaande vragen naar het Vide Jaarcongres op donderdag 10 april 2014, Leger de Heils te Almere!

Zet deze datum vast in uw agenda! Meer weten? Houd de Vide nieuwsbrief en website in de gaten!

 

Vide

Vide is dé beroepsvereniging van professionals in het veld van toezicht, inspectie, handhaving en evaluatie. Dat betekent dat wij een organisatie zijn van mensen die als individu of professional via Vide in contact treden met beroepsgenoten. Vide wil een motor zijn in de professionalisering van de leden en bijdragen aan een continue verbetering van toezicht, inspecties, handhavingacties en evaluaties en daarmee een bijdrage leveren aan een goed functionerende overheid en maatschappij.  
       

Adres

Bezoekadres:
Ambachtsstraat 15
3861 RH NIJKERK

Telefoon

Tel. 033-247 34 61
Fax. 033-246 04 70
secretariaat@videnet.nl

Klik hier om u uit te schrijven van onze nieuwsbrief.
Designed by Dunes Multimedia - Technical support by Kingsquare