Blijf op de hoogte van de activiteiten van het Gedragsnetwerk en meld je aan voor de mailinglijst.

  1. Home
  2. Vide netwerken
  3. Gedrags Netwerk

Gedrags Netwerk

 

Doel van het netwerk is om toezichthouders en inspecties bij elkaar brengen en dit uitbouwen tot een bestendig netwerk van deskundigen. Het toezicht van de deelnemende organisaties kan worden versterkt door regelmatig kennis uit te wisselen en generieke lessen halen uit onderzoeken naar gedragseffecten van de verschillende toezichthouders en inspecties. Ook is het mogelijk om dilemma's met elkaar te bespreken, zoals hoe schakel je de wetenschap in, hoe ver moet je gaan met nudgen.

In ons netwerk hebben wij een aantal dimensies onderscheiden, namelijk het gedrag van de te beschermen doelgroep (consumenten, burgers), het gedrag van onder toezicht staande instellingen (bijvoorbeeld gedrag en cultuur onderzoeken) en het gedrag van stakeholders (wat verwachten zij van het toezicht). Het laats een wat breder onderwerp dat minder relatie heeft met de gedragswetenschap. 

Bijeenkomsten

Elke geïnteresseerde medewerker van de lid-organisaties van Vide kan zich aanmelden voor de bijeenkomsten. Eenmaal aangemeld, ontvang je aankondigingen voor onze bijeenkomsten.

 


Blijf op de hoogte van de activiteiten van het Gedragsnetwerk en meld je aan voor de mailinglijst.