Nieuws

Columnisten

Dick RuimschotelDick Ruimschotel is directeur van onderzoeks- en adviesbureau CMC in Amsterdam. Hij heeft een achtergrond in rechten (strafrecht) en sociale wetenschappen (methodologie). Al een jaar of twintig is hij actief in de wereld van toezicht en handhaving. Zo heeft hij bijgedragen aan instrumenten als de Politiemonitor en de Monitor beleidsinstrumentele wetgeving. Ook ontwikkelde hij de Tafel van Elf (T11). Zijn interesses en expertises liggen op het gebied van fraude, risicoanalyse, dark number onderzoek en de handhavingscyclus als lerende activiteit. Hij is tevens als universitair hoofddocent verbonden aan de postdoctorale opleiding Compliance Management aan de VU te Amsterdam. 

 

 

Frans Leeuw is directeur van het wetenschappelijk onderzoeks- en documentatiecentrum (WODC) van Justitie. Daarnaast heeft hij een leerstoel recht, openbaar bestuur en sociaal-wetenschappelijk onderzoek (capaciteitsgroep Metajuridica) aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de universiteit van Maastricht.

 1. Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

 2. De vorige column: Wroeten in het duister, groeien naar het licht

  Even voor Kerst 2014 – nog maar kort geleden - wilde ik in een contemplatieve bui terugkijken op 2014 om vandaar vooruit te kijken naar 2015. En ik schreef de titel neer die boven dit stukje staat ‘wroeten in het duister, groeien naar het licht’. Zo, dat staat, dacht ik, de inhoud van het verhaal zou zich vanzelf aandienen. Misschien kon ik er wel een opiniestukje van maken voor in een bedachtzame krant! Als ik 800 bladzijden kan schrijven (Goed Toezicht!), moet ik ook een halve bladzijde aankunnen. Het materiaal ligt immers voor het grijpen.

  Lees de gehele column van Dick Ruimschotel

Actueel
 1. News 22 Jun

  OM: Celstraf en behandeling geëist tegen voormalig agent voor afpersing

  Financiële en andere problemen brachten een voormalig politiemedewerker ertoe om mannen af te persen die een...  Lees meer…

 2. News 21 Jun

  NOS: Overheden gaan strijd aan met online propaganda voor terrorisme

  Joost Schellevis Zoek op 'kinderporno' op Google, en je krijgt vooral een hoop voorlichting en artikelen...  Lees meer…

 3. News 20 Jun

  Bits of Freedom: Politie te kort door bocht in strijd tegen jihadisme

  Rejo Zenger De NOS verhaalt vandaag over een nieuw team van de politie die zich bezig houdt met het verwijderen...  Lees meer…

 4. News 19 Jun

  Beveiligingsnieuws: Forse kritiek op beleid Nationale Politie

  De politie laat het ‘platteland’ links liggen. Dat schrijven de twaalf Commissarissen van de Koning in...  Lees meer…

 5. news
  Alle actueel
Activiteiten
 1. event
  Alle activiteiten

Designed by Dunes Multimedia - Technical support by Kingsquare