Nieuws

Beleidsonderzoek Online

Beleidsonderzoek Online is te vinden via www.beleidsonderzoekonline.nl.
Dit eerste Nederlandse online tijdschrift over beleidsonderzoek is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging voor Beleidsonderzoek (VBO) en de Vereniging voor Statistiek en Onderzoek (VSO).

 

Beleidsonderzoek Online is toegankelijk zonder abonnement en is er voor mensen met een passie voor beleidsonderzoek en beleid: beleidsonderzoekers, beleidsmedewerkers van de overheid en uit het bedrijfsleven, wetenschappelijk medewerkers, studenten, journalisten, betrokken burgers en andere geïnteresseerden.
 

Het tijdschrift biedt ruimte aan (dubbelblind gereviewde) artikelen en columns over: belangwekkend beleidsonderzoek en de benutting van beleidsonderzoek, ontwikkelingen in het beleidsonderzoek (methoden en technieken, toepassingen) en over ontwikkelingen in beleid, bestuur en/of regelgeving.


De redactie van Beleidsonderzoek Online: prof. dr. P. van Hoesel, dr. J.W.M. Mevissen, dr. R.A. van de Peppel, dr. M.G. Weide.
Redactie-secretariaat: drs. J. Stouten (t: 020-5315339, m: janneke.stouten@regioplan.nl).
De uitgever: Boom Uitgevers, Den Haag, drs. J. Bekkers.


De zes rubrieken van Beleidsonderzoek Online

1. Uitkomsten van belangwekkend beleidsonderzoek (max. 2.000 woorden)
Deze rubriek bevat beschrijvende artikelen over op zichzelf staand onderzoek waarvan de uitkomsten van belang zijn voor beleid/bestuur.

2. Voorbeelden van daadwerkelijke benutting van beleidsonderzoek (max. 2.000 woorden)
Deze rubriek bevat beschrijvende artikelen over de wijze waarop de resultaten van een beleidsonderzoekproject of –programma concreet zijn of worden benut. Doelstelling en aanpak van het project of het programma kort beschrijven.

3. Aspecten van en ontwikkelingen in beleidsonderzoek (max. 4.000 woorden)
Deze rubriek bevat beschouwende artikelen met een theoretische dan wel een praktische inslag (of beide) over onderwerpen die betrekking hebben op (veranderingen in) de rol, de positie of het belang van beleidsonderzoek.

4. Interessante toepassingen van en nieuwe ontwikkelingen in methoden en technieken (max. 4.000 woorden)
Deze rubriek bevat beschouwende artikelen met een analytische inslag over nieuwe, vernieuwde en/of weinig gebruikte methoden, gegevensbronnen, meetinstrumenten en/of werkwijzen.

5. Belangrijke ontwikkelingen en nieuwe inzichten in beleid, bestuur en/of regelgeving (max. 4.000 woorden)
Deze rubriek bevat beschouwende artikelen met een maatschappelijke inslag over belangwekkende ontwikkelingen zoals: veranderingen in beleidsprogramma’s, institutionele reorganisaties, cultuuromslagen, maatschappelijke trends, nieuwe denkkaders.

6. Columns: korte bijdragen over actuele onderwerpen. Deze bijdragen worden in principe geschreven op uitnodiging van de redactie. (max. 1.000 woorden)  Deze rubriek bevat korte beschouwende artikelen met een meningsvormende inslag.

 

 

 1. Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

 2. De vorige column: Wroeten in het duister, groeien naar het licht

  Even voor Kerst 2014 – nog maar kort geleden - wilde ik in een contemplatieve bui terugkijken op 2014 om vandaar vooruit te kijken naar 2015. En ik schreef de titel neer die boven dit stukje staat ‘wroeten in het duister, groeien naar het licht’. Zo, dat staat, dacht ik, de inhoud van het verhaal zou zich vanzelf aandienen. Misschien kon ik er wel een opiniestukje van maken voor in een bedachtzame krant! Als ik 800 bladzijden kan schrijven (Goed Toezicht!), moet ik ook een halve bladzijde aankunnen. Het materiaal ligt immers voor het grijpen.

  Lees de gehele column van Dick Ruimschotel

Actueel
 1. News 22 Jun

  OM: Celstraf en behandeling geëist tegen voormalig agent voor afpersing

  Financiële en andere problemen brachten een voormalig politiemedewerker ertoe om mannen af te persen die een...  Lees meer…

 2. News 21 Jun

  NOS: Overheden gaan strijd aan met online propaganda voor terrorisme

  Joost Schellevis Zoek op 'kinderporno' op Google, en je krijgt vooral een hoop voorlichting en artikelen...  Lees meer…

 3. News 20 Jun

  Bits of Freedom: Politie te kort door bocht in strijd tegen jihadisme

  Rejo Zenger De NOS verhaalt vandaag over een nieuw team van de politie die zich bezig houdt met het verwijderen...  Lees meer…

 4. News 19 Jun

  Beveiligingsnieuws: Forse kritiek op beleid Nationale Politie

  De politie laat het ‘platteland’ links liggen. Dat schrijven de twaalf Commissarissen van de Koning in...  Lees meer…

 5. news
  Alle actueel
Activiteiten
 1. event
  Alle activiteiten

Designed by Dunes Multimedia - Technical support by Kingsquare