Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Vide Congres 2006 (04-04-2006)

Vide congres 2006

In de schaduw van het toezicht
wordt u liever door de hond gebeten of door de kat

Op 4 april 2006 vond in het Beatrix Theater te Utrecht het Jaarcongres 2006 plaats. Vide kan terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement.

De onder toezicht gestelden waren de invalshoek voor het congres. Bedrijven en organisaties die van ons toezicht genieten kwamen aan het woord.

Na de Algemene Leden Vergadering opende Frans L. Leeuw (voorzitter Vide) het congres met een welkomstwoord en een korte toelichting op de dag.

Vervolgens gaf hij het woord aan Pieter de Lezenne Coulander, die 'De Toezichtkaart van Nederland' presenteerde. Deze powerpointpresentatie (8 MB) kunt u hier downloaden.

Tijdens de bekende ronde tafel discussies werden 10 stellingen besproken, is het toezien of afzien? De presentatie met de uitkomsten van de 10 stellingen kunt u hier downloaden.

Tijdens de lunchpauze verzorgde Marja de Boer, opleidingsadviseur bij de Inspectie van het Onderwijs, een workshop Lesobservaties. In deze druk bezochte en geanimeerde workshop beoordeelden deelnemers twee lesfragmenten op een aantal indicatoren uit het waarderingskader van de onderwijsinspectie. De presentatie is hier te downloaden.

Gedurende het middaggedeelte vond, onder leiding van Piet van de Pol, een levendig debat tussen de zaal en de volgende

* Teun Verheij, voorzitter Hoofddirectie Albron
* Bert Molenkamp, voorzitter College van Bestuur ROC-ASA
John van Eijndhoven, Raad van Bestuur Zorggroep Noorderbreedte

en...

Klaske de Jonge, directeur Consumentenbond, als vertegenwoordiger van de nu nog zwijgende consument.

Het congres werd afgesloten met een inspirerende bijdrage over veiligheid en risico. Wegens ziekte van Arthur W.H. Docters van Leeuwen, werd de lezing uitgesproken door de heer Harman Korte, directeur van de Autoriteit Financi�le Markten (AFM). Het pdf document van de lezing kunt u hier downloaden

printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.