Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

De nationale debatcyclus 'Slimmere en Betere Overheid'

Druk op financiële middelen, een brede roep om effectieve samenwerking tussen overheden en minder knellende regelgeving: de ‘sense of urgency’ om slimmer (samen) te werken neemt toe. Successen worden al behaald door rijk, provincies, gemeenten en uitvoeringsorganisaties. Als we slim zijn, profiteren we daar van mee. Want het wiel opnieuw uitvinden is onnodig en uiteindelijk zeer inefficiënt.

De nationale debatcyclus Slimmere en Betere Overheid, Staat voor de Publieke Zaak biedt u de mogelijkheid inhoudelijk kennis te maken met diverse innovatieve projecten. Kennis die u mee kunt nemen naar uw eigen organisatie, die voor vergelijkbare uitdagingen staat.

Graag discussiëren we met u over de vraag hoe we als overheid beter van elkaar kunnen leren en kennis en ervaringen overdraagbaar kunnen maken. Alleen op deze wijze zijn we in staat de overheid op de diverse niveaus optimaal te laten functioneren om zo concretere resultaten te behalen. Met een ruimvoldoende van politiek en burgers als resultaat.

Dit initiatief kan zeker voor u zeer interessant zijn. De cyclus stelt u in de gelegenheid om ervaringen op te doen en innovaties uit te wisselen. Het BlomBerg Instituut en PM, hét magazine voor de Overheid (de initiatiefnemers en organisatoren van deze debatcyclus) willen u graag uitnodigen voor (één van) deze drie bijeenkomsten.

Top Bestuurders Meeting Ι vond plaats op donderdagmiddag 29 november a.s. in de Idazaal in Den Haag. De openingslezing De Maatschappelijke Roep om de Slimmere en Betere Overheid werd gehouden door Steven van Eijck, voormalig staatssecretaris van Financiën Kabinet Balkenende I en momenteel voorzitter Landelijke Huisartsen Vereniging.

Op donderdag 17 januari 2008 wordt de brede Inspiratieconferentie in het World Forum Convention Center te Den Haag georganiseerd. Elco Brinkman, o.a. vice-voorzitter VNO-NCW, zal als keynote-speaker de conferentie openen en op zoek gaan naar Lessen in Samen Leren Werken.

Top Bestuurders Meeting ΙΙ sluit op donderdagmiddag 14 februari 2008 de cyclus af in de Idazaal in Den Haag. Harry Starren, directeur van De Baak zal, naast Top Bestuurders Meeting Ι ook deze middag begeleiden.

Graag verwijzen wij u naar www.debatcyclus.nl/betereoverheid. Hier treft u een actueel overzicht aan van programma en sprekers en kunt u zich aanmelden voor (één van) de bijeenkomsten van de nationale debatcyclus Slimmere en Betere Overheid, Staat voor de Publieke Zaak.

Het BlomBerg Instituut en PM, hét magazine voor de Overheid, kijken uit naar uw komst!

Meer informatie:
Website debatcyclus: www.debatcyclus.nl/betereoverheid
Telefoonnummer BlomBerg Instituut: (073) 684 25 25
Faxnummer BlomBerg Instituut: (073) 684 25 20
Inhoudelijke informatie: Bas Aghina, Programma ManagerLocatie Den Haag
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.