Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Online bijeenkomst Vide Gedragsnetwerk - Stimulerend toezicht: de winnaar van de innovatieprijs Handhaving en Innovatie

Op 25 november van 15.00-16.30 organiseert het Vide Gedragsnetwerk de online bijeenkomst over stimulerend toezicht: de winnaar van de innovatieprijs Handhaving en Innovatie.

Axel Roeten van de omgevingsdienst Flevoland, Gooi en Vechtstreek zal over zijn prijswinnende project Stimulerend Toezicht vertellen. Bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ gas per jaar gebruiken, zijn sinds 2019 verplicht hun energieverbruik te rapporteren en energiebesparende maatregelen te treffen. De omgevingsdiensten houden hier toezicht op. Met de methode ‘Stimulerend Toezicht’ hebben zij een manier gevonden om ondernemers te helpen energie te besparen.

Ondernemers krijgen aan de hand van gesprekken en een tool inzicht in hun verbruik en besparingsmaatregelen. De toezichthouder en ondernemer maken afspraken over de maatregelen die in de komende 3 jaar uitgevoerd moeten worden. Gedurende deze tijd blijft de traditionele handhaving op energie achterwege. Volgens de eerste ervaringen besparen bedrijven met ‘Stimulerend Toezicht’ binnen 3 jaar gemiddeld 27% energie.

Axel zal vertellen over hoe Stimulerend Toezicht werkt, hoe het data-systeem eruit ziet en hoe het toezicht en handhaving eromheen is georganiseerd. 

Een aantal links naar Stimulerend Toezicht zijn hieronder te vinden.

https://youtu.be/asJhAXxETFs

https://www.stimulerendtoezicht.net/weesp/

https://www.youtube.com/watch?v=wvSC-RBrOJg

https://www.toezine.nl/artikel/380/omgevingsdienst-helpt-bedrijven-op-weg-met-energiebesparing/

 

U kunt zich via deze link aanmelden.

printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.