Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Vide Jubileumcongres "Tussen harde handhaving en zachte nudge"

Op 11 november organiseert Vide haar jaarlijkse congres over toezicht. Dit keer met een extra feestelijk tintje: Vide bestaat 20 jaar! 

Het jubileumcongres behandelt de slingerbeweging die er is in toezichtland tussen - de roep om - hard optreden en ‘zachte nudges’. In het congres staan we stil bij de overwegingen voor de keuze in toezichtaanpak, de dilemma’s die zich voordoen en de effectiviteit van de gekozen aanpak. Daarbij reflecteren we op de belangrijkste thema’s en pleidooien van ’20 jaar Vide’ als beroepsvereniging.

Het programma kent twee delen: een werkbezoek in de ochtend en een plenair deel in de middag. U kunt zich voor één of voor beide delen van het programma opgeven.
 
Programma:
10.00 -12.00 uur
In de ochtend gaan we op werkbezoek in Rotterdam. De douane Rotterdam en Havenmeester Rotterdam zijn reeds volgeboekt. Wel kunt u zich nog aanmelden voor de Milieudienst Rijnmond. Alle werkbezoeken hebben een boeiend programma vol verhalen over, en achtergronden van de handhavingskeuzes in deze dynamische werkomgeving, is gegarandeerd. 

De ruimte om deel te nemen aan deze werkbezoeken is beperkt, dus snel inschrijven voor het ochtenddeel is zeker aan te bevelen. 
 
12.30 – 17.00 uur
In de middag zijn we bij elkaar in de Van Nelle Fabriek – Werelderfgoed! - en hebben we een interactief programma met medewerking van niemand minder dan Jeroen Dijsselbloem (voorzitter Onderzoeksraad voor de Veiligheid), Guus Schram (Hoofdofficier van Justitie van het Functioneel Parket), Rits de Boer (Inspecteur-generaal Inspectie SZW), Edwin van Houten (directeur Consumenten ACM), Meike Bokhorst (Universiteit Utrecht en Nationale Ombudsman).

Het middagdeel start met een lunch om 12.30 uur. De Van Nelle Fabriek is gehuisvest op Van Nelleweg 1 te Rotterdam.
 
De dag staat onder voorzitterschap van Peter van der Knaap (directeur IOB en voorzitter Vide).  


 
Vanaf Station Schiedam naar de Van Nelle Fabriek rijden tussen 12.00 uur en 13.00 uur pendelbusjes. Tussen 16.30 en 17.00 uur rijden deze weer naar Station Schiedam.
 
Wij hopen u voor één of voor beide onderdelen te mogen ontvangen op de 11e november!
 
PS: Ons jubileumcadeau voor elke deelnemer is dat wij dit jaar de toegangsprijs voor het congres hebben verlaagd naar slechts 20 euro.

 

Klik hier om u aan te melden

 

 
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.