Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Online bijeenkomst Vide Gedragsnetwerk Mystery-shop onderzoek effect bankierseed bij financieel advies

Het VIDE-Gedragsnetwerk organiseert een digitale bijeenkomst waarin de heer Utz Weitzel (UvA) een inleiding zal houden over zijn onderzoek naar de werking van de ‘bankierseed’ bij het verstrekken van financieel advies.
In dit onderzoek is gebruik gemaakt van mystery-shoppen. Onderzoeksvraag is of ‘nudges’ die verwijzen naar de bankierseed een effect hebben op het gedrag van adviseurs.
Een interessant thema dat op een vergelijkbare wijze speelt op meerdere toezichtgebieden. Daarnaast zijn ook de ervaringen met het gebruik van mystery shoppen als instrument relevant voor veel toezichthouders. Uiteraard is er de gelegenheid om vragen te stellen.

Naast de presentatie van Utz Weitzel willen we een kort ‘rondje langs de velden’ houden, om te horen welke ervaringen toezichthouders en inspecties hebben opgedaan met gedragsinterventies in het corona-tijdperk.

De bijeenkomst duurt van 15.00-16.30 uur en is toegankelijk voor iedereen die werkt bij een organisatie die aangesloten is bij VIDE. Enkele dagen voor 20 april ontvangt u de inloggegevens om deel te nemen aan deze online bijeenkomst.

U kunt zich via deze link aanmelden.

printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.