Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Vierdaagse leergang. Omgaan met algoritmes en AI binnen de overheid. 8, 15, 22 & 29 April 2021

Werken met algoritmes en AI binnen de overheid
 

De aankomende dataleergang van ScienceWorks richt zich op het verantwoord werken met nieuwe technologische ontwikkelingen voor het overheidsbeleid. Deelname is zowel op fysieke als virtuele wijze mogelijk. Het volledige trainingsprogramma en registratieformulier kunt u vinden op onze website.

 

Zowel op nationaal als op sub-nationaal niveau dient de noodzaak zich op veelal dezelfde maatschappelijke vraagstukken aan om met de meest recente inzichten van algoritmes en Artificiële Intelligentie (AI) aan de slag te gaan.  Deze leergang heeft als doel om de verwachtingen en uitdagingen op dit gebied op een realistische manier in beeld te brengen. Tijdens de vier cursusdagen is er tevens voldoende ruimte om uw specifieke vragen en uitdagingen omtrent dit onderwerp te adresseren. U leert uiteindelijk om zodanig te kunnen omgaan met vraagstukken van ethische en maatschappelijke aard dat u optimaal de kansen die algoritmes en AI te bieden hebben kunt benutten.

 

Gedurende de leergang gaat u aan het werk met een Case Study die middels hands-on oefeningen zal bijdragen aan meer praktisch begrip voor beleidsmatige en technische randvoorwaarden en u in staat stelt met toepassingen van algoritmes en AI om te gaan.

 

De leergang is ontwikkeld voor niet IT-experts, werkzaam als beleidsmaker, beleidsonderzoeker, programmamanager, beleidsadviseur of kennismanagers binnen de overheid. Door diverse experts vanuit de wetenschap  en overheid worden verschillende thema’s besproken, waaronder:

 

  • Inzichtelijk maken van AI toepassingen binnen uw omgeving
  • Hoe kunt uw eigen datasets beter operabel maken op praktische toepassingen
  • Implementatiestrategieën; datagedreven werken laten werken
  • Linked Data: het onderling koppelen van publieke databestanden
  • Hoe kunt u bias in algoritmes herkennen en voorkomen?
  • Ethisch omgaan met datagedreven werken

 

Leden van Vide krijgen een €200,- registratiekorting door de code VIDE/LBD21 in te vullen op het registratieformulier!Locatie Hague Humanity Hub Fluwelen Burgwal 58, Den Haag
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.