Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Webinar Bellingcat

"De methode Bellingcat in evaluatie en toezicht"

 

Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Bij aanmelding wordt u op een wachtlijst geplaatst en informeren wij u zodra er een plek vrijkomt.

Ze komen steeds vaker in het nieuws door hun speurwerk naar onder andere de betrokkenen bij het neerhalen van MH17, de vergiftiging van dubbelspion Skripal in Groot-Britannië of de gifgasaanvallen in Syrië. Het Bellingcat collectief zorgde hierbij door hun vernieuwende onderzoeksaanpak voor baanbrekende onthullingen en kreeg daarvoor onlangs ook de Machiavelli-prijs.

Bellingcat laat zien dat je meer kunt halen uit openbare data zoals google maps en facebook  dan je op het eerste gezicht misschien dacht. Is hun aanpak ook toepasbaar op ons werk als evaluator en toezichthouder? Met deze vraag in het achterhoofd organiseert het Vide Evaluatorennetwerk op 2 juli van 15:00-16:30 uur een webinar over de methode Bellingcat.  

Annique Mossou van Bellingcat zal ons die middag een kijkje geven in de methodes die Bellingcat toepast. Daarbij zal ze in deze tijd van thuiswerken ook ingaan op de mogelijkheden die er juist nu zijn om vanuit huis achter je computer nieuwe methoden uit te proberen waarbij je openbare data kunt gebruiken. 

Tijdens het webinar zal ook ruimte worden geboden voor het stellen van vragen. Als je vraag wat meer voorbereiding nodig heeft zoals bijvoorbeeld welke methode geschikt zou kunnen zijn voor één van je eigen onderzoeksvragen kun je deze al van tevoren toesturen zodat Annique zich hierop kan voorbereiden. Dit kan aan het Vide secretariaat (secretariaat@videnet.nl) onder vermelding van “onderzoeksvraag Bellingcat’. Een aantal van deze vragen zal Annique dan kunnen beantwoorden op 2 juli.

U kunt zich via deze link aanmelden. Er is ruimte voor 100 aanmeldingen. Vol=vol

 

printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.