Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

5 november Reflecteren op de staat van het toezicht

Impressie van de bijeenkomst vindt u via deze link. U bent van harte uitgenodigd om hierop te reageren. 

 

Beroepsvereniging Vide en samenwerkingsverband Inspectieraad / AvT nodigen u uit om in gesprek te gaan over de staat van het toezicht  en wat dat betekent voor praktijk en toekomst. 

Met maximaal 25 andere professionals in het toezicht en met de auteurs van het thema ‘Opbrengsten in kaart’ (zie Reflecties op de staat van het toezicht). Peter Veld en Peter van der Knaap zijn aanwezig om te reageren op uw reflecties over het onderwerp.

De auteurs breken een lans voor het evalueren en meten van de opbrengsten van toezicht. Peter Veld verbindt die oproep aan de strategische opgave van een inspectie: stel vast welke effecten je hoopt te bereiken, weeg expliciet af welke middelen je op welke manier het slimste in kan zetten, monitor wat er gebeurt en verantwoord je publiekelijk over je handelen. Peter van der Knaap laat zien dat de opbrengst van risicogericht toezicht vooral uit preventie bestaat en dat dat lastig zichtbaar te maken is. Maar ‘noblesse oblige’ en als een toezichthouder daadwerkelijk onafhankelijk wil zijn, moet hij ook duidelijk maken op welke manier hij het algemeen belang dient. Van der Knaap laat zien hoe dat kan.

Het denken over toezicht en hoe het beter kan staat nooit stil. Hoewel zij hun hoofdstuk aan de start van de bijeenkomst kort zullen toelichten, is het goed als u de bijdragen van Veld en van der Knaap in het boek Reflecties op de staat van het toezicht alvast leest (leestip!). Tijdens de bijeenkomst zal aan alle deelnemers gevraagd worden om hun visie op het thema. Hoe gaat uw eigen organisatie er mee om? Welke knelpunten, moeilijkheden of bezwaren ziet u? Kent u goeie voorbeelden? Wanneer bent u tevreden met de aanpak van uzelf en uw collega’s?

Bovendien voeren we een debat rond lastige dilemma’s die steeds weer opduiken als toezichthouders hun opbrengsten in kaart willen brengen.

Aanmelden kan op het netwerk publiek toezicht, of (voor niet-ambtenaren) door een mail te sturen aan secretariaat@videnet.nl 

Vanwege de enorme belangstelling is deze bijeenkomst vol en wordt uw aanmelding op de wachtlijst geplaatst. 

Datum: 5 november 2019

Tijdstip: 14.30 uur - 17.00 uur
Locatie: De tuinzaal van De Zilveren Vosch in Utrecht.
Kosten: er zijn aan deze bijeenkomst geen kosten verbonden
 
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.