Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Bijeenkomst Vide workshop Dick Ruimschotel

Op dinsdag 29 oktober organiseert Vide een workshop gegeven door Dick Ruimschotel met als onderwerp: "Het enige wat toezichthouders moeten kennen, kunnen en doen is het implementeren van de Adequate Toezichtscyclus"

 

De Adequate Toezichtscyclus is het proces waarin de drie kernmomenten van toezicht (informatie, beoordeling en interventie) op een structurele en strategische manier bij elkaar komen. Het is geen bureaucratisch dwangmodel, maar een model waarin de expertise, de betrokkenheid en de creativiteit van toezichthouders wordt vormgegeven. En waarin geleerd kan worden om het steeds beter te doen. Veel toezichthouders passen één of andere variant van de Adequate Toezichtcyclus toe. De grote vraag is, hoe goed gaat het, hoe effectief is het toezicht daarmee en kan het beter?

 

In deze workshop zal Dick Ruimschotel, o.a. met 30 jaar ervaring in de wereld van toezicht en bekend van zijn boek Goed Toezicht, met de participanten nagaan waar de problemen en vrijheidsgraden zitten in dit proces; en hoe de effectiviteit beoordeeld en verbeterd kan worden.

 


Datum: dinsdag 29 oktober2019
Aanvang: 15.00 - 17.00 uur (aansluitend een borrel)

 

Locatie: volgt
Aanmelden: via een mail naar secretariaat@videnet.nl  
Kosten: er zijn aan deze bijeenkomsten geen kosten verbonden


Locatie nnb
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.