Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

10 september 2019 Bijeenkomst burgerparticipatie in toezicht

 

Presentatie Toezicht op toegang tot het Sociaal Domein Mw. Reurlings

Presentatie Burgerparticipatie in Toezicht presentatie Mw. Van Ophuizen

Op dinsdag 10 september staat de Vide bijeenkomst in het teken van het thema “burger in het toezicht” met 2 enerverende onderwerpen:

De winnaar van de prijs toezicht en handhaving  komt vertellen over het project ‘ Toegang tot het sociaal domein’.

Circa 1,5 miljoen Nederlanders hebben een – vaak niet zichtbare – licht verstandelijke beperking. Zij hebber vaker hulp nodig bij bijvoorbeeld het huishouden, de administratie of het vinden van werk. Die hulp is er, dat valt onder het sociaal domein. Maar is die hulp voor deze doelgroep goed te vinden? Het TSD onderzocht het. Daarbij zette het TSD mystery guests in: mensen met een licht verstandelijke beperking gingen met een verzonnen hulpvraag op zoek naar hulp. Ze zochten op websites, stuurden mails, vulden formulieren in, belden en bezochten loketten van verschillende gemeenten. De mystery guests hebben ook zelf aan de gemeenten verteld wat ze ervan vonden.

De NVWA wil door het inzetten van nieuwe technieken veel meer oren en ogen in de samenleving creëeren die eenvoudig en snel een bijdrage kunnen leveren aan het toezicht op de NVWA-domeinen.

Smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Overal kun je een app voor downloaden. De NVWA gaat apps inzetten om burgers voor te lichten, om signalen afgeven en melding doen te vergemakkelijken en eenvoudig in contact te blijven met de burgers. Hoe herken je een tijgermug? Kan ik deze vis nog wel eten? Graag gaan we in gesprek over hoe techniek bij toezichtsorganisaties vanuit burgerperspectief kan worden ingezet, welke aandachtspunten dat meebrengt en willen we ervaringen delen.

 

Datum: 10 september 2019
Tijdstip: 15.00 uur - 17.00 uur
Locatie: Jaarbeurs Meetup, Jaarbeursplein 6 te Utrecht, Beatrixgebouw, zaal 212, 2e verdieping
Aanmelden: via een mail naar secretariaat@videnet.nl 
Kosten: er zijn aan deze bijeenkomst geen kosten verbonden

 

 

printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.