Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Congres "Vormgeving van bewezen effectieve beleidsinterventies"

20 jun | Den Haag (Wijnhaven Gebouw) - ScienceWorks organiseert in samenwerking met het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden het congres "Vormgeving van bewezen effectieve beleidsinterventies"

De opkomst van 'Big Data Analytics', de toename van gerichte gedragsexperimenten en de Rijksbrede ambities om door middel van structurele evaluatie meer diepgaand inzicht te ontwikkelen voor effectiviteit van beleid zijn drie belangrijke ontwikkelingen die de urgentie en actualiteit van het congres veroorzaken.

Het onderbouwen van beleid met kennis staat weer in het centrum van de belangstelling. Recente incidenten hebben dit debat op scherp gesteld. Daarom zal het Kennis & Beleid Congres 2019 dit jaar vooral praktisch van aard zijn. Het congres richt zich op de vormgeving en het gebruik van concreet aantoonbaar bewijs voor effectieve beleidsinterventies. Effectief beleid door de ontwikkeling en het gebruik van: data en databanken, experimenten en evaluatie.

Het congres zal worden voorgezeten door Peter van der Knaap, voorzitter Vide en Directeur-bestuurder SWOV. 

VIDE is een van de samenwerkende partners. VIDE leden kunnen deelnemen tegen gereduceerd tarief met de kortingscode VIDE1910.

 

Meer informatie en registratie klik hier

 


Locatie Universiteit Leiden, Wijnhaven Den Haag
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.