Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

ScienceWorks leergang "Datagedreven werken binnen de overheid"

Dit voorjaar organiseert ScienceWorks haar jaarlijkse leergang ‘datagedreven werken binnen de overheid’, waarbij er gedurende drie dagen aandacht besteedt zal worden aan hoe data kan bijdragen aan de ontwikkeling en effectiviteit van beleid. De leergang zal plaatsvinden op 5, 12 en 17 april te Den Haag. Hieronder een meer inhoudelijke inleiding over de leergang.
 
De informatisering en dataficering van de maatschappij brengen grote kansen met zich mee voor Nederland. Om deze kansen optimaal te benutten dienen organisaties zich aan te passen aan deze ontwikkelingen. Er bestaat een behoefte bij de overheid, zowel op nationaal als sub-nationaal niveau, om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden om data-analyse te gebruiken bij het vormgeven en onderbouwen van beleid. Data kan bijdragen aan de ontwikkeling en effectiviteit van beleid. Maar binnen welke randvoorwaarden is dit haalbaar? Deze leergang heeft als doel om de verwachtingen en doelstellingen op dit gebied op een realistische manier in beeld te brengen. U leert hiermee om zodanig te kunnen omgaan met vraagstukken van ethische en maatschappelijke aard dat u optimaal kunt omgaan met de aanwezige kansen.
 
Gedurende de leergang zal u aan het werk gaan met de case study ‘’Leefbaarheid in Den Haag’’. De case study zal u in staat stellen met meer begrip van beleidsmatige en technische randvoorwaarden met nieuwe datatoepassingen te leren omgaan. U bent hierdoor beter in staat om data-analisten aan te sturen, te ondersteunen en te begrijpen.
 
Vide-leden krijgen een korting van 200 euro (excl. 21% BTW). Deelname voor Vide-leden bedraagt dan 1450,- euro (excl. 21% BTW) in plaats van 1650 euro (excl. 21% BTW).
 

Klik hier voor het programma en alle sprekers van deze leergang.

 Locatie Den Haag
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.