Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Toezicht in Transitie 2019 - Perspectieven op toezicht

Internationaal Perscentrum Nieuwspoort
20 maart 2019
13.00 – 17.00 uur voorafgegaan door een gezamenlijke lunch vanaf 12.00 uur
 

Georganiseerd in samenwerking met Vide

Keynotespeakers: Prof.dr. Ian Leistikow, bijzonder hoogleraar ‘Overheidstoezicht op Kwaliteit en Veiligheid van de Gezondheidszorg’ aan de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ian is bovendien senior inspecteur bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Wilma Boevink, Director User Research Center aan de Universiteit Maastricht en bij het Trimbos-instituut. Ook is ze voorzitter van de Vereniging voor Ervaringsdeskundigen.

Verder met ondermeer: Paul van Dijk, zelfstandig adviseur, Olof King, Manager belangenbehartiging, Consumentenbond en woordvoerders van politieke partijen                                           

Toezicht in Transitie 2019 - Perspectieven op toezicht

In het Nieuwspoort Seminar op 20 maart 2019 gaan we op zoek naar de maatschappelijke meerwaarde van toezicht. Een toezichthouder ziet toe op “publieke belangen”, zei de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Een toezichthouder moet aandacht hebben voor het “burgerperspectief”, aldus de Nationale ombudsman. Tijdens het seminar richten we ons op de vraag hoe we in de praktijk omgaan met de verschillende belangen en perspectieven.  

Aan de orde komen de volgende vragen:

 

•Hoe ga je als toezichthouder om met de verschillende perspectieven: van de onder toezicht gestelde (professional), de consument (afnemer, patiënt), de politiek en het publiek?

 

•Waarom neemt de waarde van het toezicht toe als je verschillende perspectieven integreert?

 

•Welke instrumenten worden nu al toegepast om de perspectieven mee te nemen?

 

•Hoe zorg je ervoor dat de perspectieven leiden tot beter toezicht in de praktijk?

 

•Welke tips and tricks kunnen we met elkaar opstellen en welke randvoorwaarden gelden daarbij? Welke rol is er voor de politiek?

 

Met ervaren sprekers uit wetenschap en praktijk gaat u aan de slag met dit actuele thema. Er is veel ruimte voor discussie met de inleiders en met uw collega-toezichthouders.

Aan het eind van de dag heeft u meer inzicht in de perspectieven en vooral in de manier waarop u die kunt betrekken bij uw toezicht: welke kansen en risico’s zien we en hoe kunt u er zelf mee aan de slag in uw praktijk?

Mogen wij u verwelkomen op 20 maart 2019 bij het Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag?


Klik hier voor het gehele programma en de inschrijfmogelijkheid

Elwin Veldhuis
Haags Congres Bureau  

printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.