Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Vide Jaarcongres 2018 “Technologie en toezicht, toezicht op technologie”

Onderstaande foto's geven een kleine impressie van het Vide Jaarcongres, wat op donderdag 19 april jl. op de High Tech Campus te Eindhoven plaats vond.

 

 

De presentaties die gebruikt zijn tijdens het congres door de sprekers, zullen in de aankomende dagen toegevoegd worden aan de website.

 

 

Alle deelnemers kunnen de komende twee weken via deze link een kopie van de presentatie aanvragen

Hoe verandert technologie ons werk en wat vraagt dat van de toezichthouder?

Technologie biedt steeds meer mogelijkheden en verandert onze wereld razendsnel.

 

Door technologie verplaatsen toezichtstaken zich naar een ander niveau. In de gezondheidszorg bijvoorbeeld worden voor steeds meer taken robots ingezet. En met drones kan het toezicht op de landbouw radicaal veranderen. Maar de voortdurende technologische ontwikkelingen leiden ook tot steeds weer nieuwe vraagstukken op het gebied van toezicht. Want: hoe houd je toezicht op e-consulten? En hoe verandert blokchain het toezicht op de financiële wereld?

 

Met die en andere vragen gaan we donderdag 19 april samen aan de slag op de High Tech Campus in Eindhoven. Ter voorbereiding vragen we jou na te denken over hoe technologie jouw toezichtdomein kan veranderen, nu en in de toekomst, en wat dat van jou en je organisatie vraagt. Verder bieden we je die dag inspirerende voorbeelden van technologie die het toezicht innoveert. Het belooft een boeiende dag te worden!

 

De dag begint met Peter van der Knaap, Voorzitter van Vide en dagvoorzitter van het congres. Hij gaat in op de toekomstige uitdagingen voor toezicht, evaluatie en inspectie. Daarna neemt  Ruud Veltenaar ons mee in de toekomst van onze maatschappij. Met speciaal oog voor ons dagelijkse werk als toezichthouders. Welke uitdagingen staan ons te wachten. 

 

 

In de middag is de afsluiting voor Carlo van de Weijer, hoogleraar mobiliteit in Eindhoven. Hij weet als geen ander hoe bedrijven zich staande houden in uitdagende tijden van innovaties. Naast zijn werk voor onder andere TomTom en Siemens is hij verbonden aan TU/e als directeur van het Strategisch onderzoeksgebied 'Smart Mobility'.

Mobiliteit is een typische industrie die een snelle verandering doormaakt op alle gebieden: Zelfrijdenden auto's, Uber, drones. Aan alle kanten zie je high-tech verschijnen, die het transport van mensen en goederen compleet op zijn kop zal gaan zetten. Carlo van de Weijer is een veelgevraagd spreker die vanuit zijn lange ervaring in hightech en automotive industrie vertelt over de veranderende wereld van vervoer en logistiek, maar met duidelijke links en lessen voor andere industrieën en organisaties. 

 
   
   

Tijdens het dagprogramma worden weer interessante workshops georganiseerd:

 
   

1. Drones en NVWA toezichthouders de combinatie van de toekomst!

Workshopleiders: Rob Broekman (NVWA) & Rob Slinkman (NVWA)

De workshop gaat over de toepassing van drones binnen de NVWA, de dilemma’s die je tegenkomt op het vlak van nieuwe drone technologie en hoe je het instrument drones voor de toezichthouder en als management tool kunt gebruiken. (Risicogericht en kennisgedreven werken) 

2. Digitalisering en de gevolgen voor toezicht en handhaving; Hoe blijven we actueel? 

Workshopleiders: Sjaak Kant (NVWA), Jeroen Steenblik (NVWA), Margot Warmedam (NFI), Mattijs Ugen (NFI) & Xandra van de Putte (NFI).

De workshop gaat over de dilemma’s die je tegenkomt op het vlak van nieuwe technologie, zowel als instrument voor de toezichthouder als wat je bij bedrijven tegenkomt. Hoe blijf je de technologische ontwikkelingen in de samenleving voor?

3. Toezicht op internethandel en productveiligheid

Workshopleiders: Evert Jan Hummelen (ACM) en Spencer Paul (NVWA)

Toezichthouden als nationale autoriteit op een wereldwijd aanbod van producten aan de consument. Hoe doe je dat? 

4. Toezicht op zelfrijdende voertuigen

Workshopleiders: Gerard Doll (RDW) & Gerben Feddes (RDW)

Hoe hou je toezicht op software van zelfrijdende voertuigen? De leercurve van software kun je continu volgen. Maar hoe haal je een voertuig uit het verkeer dat zelf besloten heeft harder en harder te gaan rijden omdat het denkt zo ongelukken te voorkomen?​

5. The Internet of Things. Een volgende zwarte zwaan?

Workshopleider: Robert Lambregts (Agentschap Telecom)

Het internet der dingen is al enkele jaren een van de buzz woorden die ons tarten. In deze workshop kijkt de inleider met u naar de laatste technische ontwikkelingen, ons voorspelvermogen en de mogelijke impact van deze nieuwe technologie op onze samenleving.

6. Robots in de zorg - een zorg voor toezichthouders?

Workshopleiders: Pieter van Dyk (IGJ) & Bas Kluitenberg (IGJ)

De technologische ontwikkelingen in de zorg gaan snel en steeds sneller. In de workshop gaan we in op deze ontwikkelingen en bespreken we of het toezicht hiermee voldoende rekening houdt.


Er vinden twee workshoprondes plaats. We verzoeken u vriendelijk op het aanmeldformulier uw voorkeur voor de twee workshops en een reserverworkshop in te vullen. 

Programma

 

 

09.30  Inloop en ontvangst
10.00  Welkom en opening congres door Peter van der knaap

​10.30

​Inleiding in de toekomst door Ruud Veltenaar

11.45 - 15.00

Workshops (2 rondes met keuze uit 6 workshops)

​15.00 De afsluiting door Carlo van de Weijer
16.00 - 17.00 Borrel en netwerkmoment

 

Kosten voor het congres 

€ 100,- voor individuele leden van Vide of medewerkers van een institutionele organisatie van vide

€ 150,- voor niet leden

 

Klik hier om de flyer te downloaden

klik hier om u aan te melden

 

Voor meer informatie: secretariaat@videnet.nlLocatie High Tech Campus Eindhoven
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.