Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Vide bijeenkomst "Science fiction of toezicht?"

Science fiction of toezicht?

 

Wie had tien jaar geleden kunnen denken dat computers in plaats van adviseurs klanten voorzien van beleggingsadvies? Dat software soms betrouwbaarder een tumor kan herkennen dan een arts?

 

Hightech bedrijven betreden met nieuwe producten en diensten traditionele markten. Bijvoorbeeld de financiële dienstverlening of de zorg. Voorbeelden als bitcoin en 3D-geprinte protheses trekken de aandacht op congressen. Nieuwe diensten nemen taken over van de traditionele dienstverleners.

 

De nieuwe slimme diensten hebben voordelen maar kennen ook risico’s. Wie controleert of de nieuwe systemen goed werken? Hoe zitten de algoritmes eigenlijk in elkaar? Wat betekent het als ze uitgaan van verkeerde veronderstellingen? Kunnen partijen misbruik maken van de gegevens die ze verzamelen?

 

Het tempo van innovatie is hoger dan ooit. Dat heeft grote gevolgen voor ons werk als toezichthouder. Toezichthouders krijgen te maken met nieuwe aanbieders. Met nieuwe producten en diensten met een hightech karakter. Hoe zorgen we er voor dat we de sectoren waarop we toezicht houden blijven begrijpen?

 

In deze bijeenkomst komen Reinier Pollmann (Fintech-team van de AFM) en Johan Krijgsman (afdeling medische technologie van de IGZ) aan het woord. Hoe gaan zij om met nieuwe risico’s in de financiële sector en de gezondheidszorg? Wil je weten hoe je je als toezichthouder kan voorbereiden op de nieuwe samenleving? Dan zien we je graag donderdag 16 november!

 

Programma

Datum: 16 november 2017

Aanvang: 15.30 uur (inloop 15.00 uur) - 17.00 uur (aansluitend een borrel)

Locatie: Vergadercentrum de Wereld - Zaal Nederland (2e verdieping), Herman Gorterstraat 55 te Utrecht 

Aanmelden: via een mail naar secretariaat@videnet.nl

Kosten: er zijn aan deze bijeenkomsten geen kosten verbondenLocatie Omgeving Utrecht
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.