Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Driedaagse Leergang Beleidsonderzoek en Beleidsevaluatie

Leergang onderzoekmethoden en -technieken voor doelmatiger en doeltreffender beleid


Beproefde en innovatieve onderzoeksmethoden voor effectieve,
op leren gerichte ondersteuning van beleid op nationaal en lokaal niveau

4, 11 en 18 november 2016
Hotel NH Utrecht

 

Met nog tweeënhalve week te gaan voor de "Leergang Beleidsonderzoek en Beleidsevaluatie" van start gaat, zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Schrijf u dus snel in als u de brug wilt slaan tussen kennis en beleid.

Tijdens de leergang bieden negen top-experts op het gebied van beleidsonderzoek (zie hieronder) handvatten om beleid te verbeteren en de impact ervan te vergroten. Dit met bijzondere aandacht voor innovatief vormgeving van beleid op regionaal en lokaal niveau. Als programmaonderdeel zal u een rol spelen binnen het kader van een casus over de complexiteit van beleidsonderzoek in een politiek-bestuurlijk context. De te behandelen casus is gebaseerd op een daadwerkelijke onderzoekspraktijk uit Rotterdam over het ontwikkelen van de koopkracht van ouderen.

Marco Bik, coördinator kennis en onderzoek binnen Gemeente Rotterdam, neemt leiding over de casus en zal u begeleiden in het vinden van oplossingen dat voldoen aan de eisen van de door gemeenteraad afgedwongen motie van onderzoek.

De leergang is zowel bedoeld voor beleidsonderzoekers als voor toezichthouders en evaluatoren. Voor meer informatie over de te behandelen onderwerpen verwijzen wij u graag naar het volledige programma op de website

 

Algemene informatie

De deelname aan deze leergang is beperkt tot 24 deelnemers om de interactie te optimaliseren; inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 1.650,-. Leden van de VSO, VBO, Vide en NVRR ontvangen €200 korting op de deelname (niet cumulatief). In dit bedrag zijn alle lunches, de afsluitende borrel en de cursusdocumentatie inbegrepen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW.

U kunt zich aanmelden via de website. Na ontvangst van uw registratie ontvangt u een bevestiging van deelname en een routebeschrijving.

 

 

 Locatie NH Hotel te Utrecht
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.