Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Leergang Effectief Beleidsonderzoek

“ScienceWorks organiseert op 31 oktober, 6 en 13 november 2015 de succesvolle 3-daagse Leergang Effectief Beleidsonderzoek. De leergang zal met name in het teken staan van de rol die beleidsonderzoek en –advies spelen bij de vormgeving van beleid op regionaal en lokaal niveau. Aan de hand van laatste theorievorming, praktijkvoorbeelden en casuïstiek zal onder andere aandacht worden geschonken aan thema’s als:
 

  • management van beleidsonderzoek, dat zich bezighoudt met de relatie tussen beleid en kennis, opdat er een hoog rendement van beleidsonderzoek wordt gerealiseerd;
  • nieuwe veelbelovende methoden voor beleidsonderzoek, zoals simulatietechnieken of het werken met sociale media en big data, die onmisbaar zijn geworden in het kader van beleidsonderzoek;
  • de beleidstheorie als verbindende schakel tussen de beleidsontwikkelaars en kennisdragers;
  • het relativeren van kennis en de zwakke positie van kennis in het beleidsproces.


Leden van Vide kunnen tegen een gereduceerd tarief deelnemen, en ontvangen €250 korting op de deelnamekosten. Voor meer informatie over het programma en de te behandelen onderwerpen verwijzen wij u graag naar de volledige brochure op de website.


Vakdocenten:
De leergang wordt gegeven door professionals uit het veld, te weten:  Peter van Hoesel, Frans Leeuw, Jos Mevissen, Yvonne Prince, Hans Donkers en Peter van der Knaap. Deelnemers ontvangen het deze zomer gepubliceerde boek 'Kennis voor Beleid' waar 5 van de 6 docenten een bijdrage aan hebben geleverd, en het boek 'Management van beleidsonderzoek' van Bart Dekker, Peter van Hoesel en Yvonne Prince.


Doelgroep:
De leergang is zowel bedoeld voor beleidsonderzoekers als voor toezichthouders en evaluatoren”

 Locatie NH Hotel te Utrecht
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.