Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Uitnodiging Congres 'Betere Data, Beter Beleid!'

Op 31 maart is de deadline voor het aanleveren van open data-informatie binnen de rijksoverheid. Op die dag wordt een stap gezet in het het open en transparant maken van alle overheidsdata. De impact van data-analyse leidt nu al tot onverwachte complicaties: de opkomst van nieuwe datacenters neemt nu zo snel toe dat het energieverbruik in Amsterdam alleen hierdoor al recent met 15% is toegenomen. Tegelijk mag niet voorbijgegaan worden aan privacy-kwesties, getuige het verdwijnen van de bewaarplicht telecomgegevens aan het begin van deze week.

Tijdens het congres 'Betere Data, Beter Beleid' op 30 april 2015 worden de consequenties van deze recente ontwikkelingen voor u geanalyseerd en bediscussieerd. Op die dag zullen experts op het gebied van data en beleid hun visie geven op de nieuwste technieken vanuit wetenschap en bedrijfsleven om data bruikbaar te maken voor burger en beleid. Een volledig overzicht van het voorlopige programma staat op de congreswebsite

Er is nog volop ruimte voor suggesties voor thema's, sprekers of workshops. Schroom niet om hierover contact met ons op te nemen! Verder is de belangstelling voor het congres zeer groot; het ziet er naar uit dat het congres uitverkocht raakt. Twijfel dus niet te lang om u in te schrijven!

printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.