Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Vide Jaarcongres 2015: "Toezicht ontmoet wetenschap"

21 april 2015

 

Toezicht ontmoet wetenschap
Het doel van dit congres is het organiseren van dialoog tussen toezichthouders en wetenschappers. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek richt zich op toezicht en thema's die in het toezicht spelen. 

Tijdens het congres laten we de toezichthouders kennis maken met deze groeiende tak van wetenschappelijk onderzoek. We willen de toezichthouders vragen mee te denken over relevante onderzoeksvragen en laten reageren op bevindingen uit de wetenschap. 

John Braithwaite komt naar Nederland!
Vide is het gelukt om voor dit congres John Braithwaite naar Nederland te halen. Hij was 40 jaar actief in 'social movement politics' in Australië en op internationaal vlak. In het verleden heeft hij ideeën en oplossingen bedracht op diverse gebieden als regulering en criminaliteitsproblemen. 

Daarnaast zijn er keynotes van Ferdinand Mertens, Paul Robben, Lee Paddock, Muel Kaptein, Michael Faure en Annetje Ottow. 

In het workshopprogramma wordt gewerkt aan cocreaties, confrontaties, verdieping en samenspel tussen wetenschap en toezicht. Workshops met onderwerpen als Sociaal-cultureel toezicht, de Academische werkplaats toezicht, Effectiviteit van het toezicht, Toezicht op het slappe koord, Thematisch toezicht i.s.m. wetenschap, Inspecteur en inspectie, Relatie intern-extern toezicht en de diversiteit van het willen. 

Globaal Programma
10.00 uur    Welkom en ontvangst
10.30 uur    Keynotes: Ferdinand Mertens, John Braithwaite en Paul Robben
12.30 uur    Lunch
13.30 uur    Workshopprogramma (keuze uit 4 workhops)
15.15 uur    Break
15.45 uur    Workshopprogramma (keuze uit 4 workshops)
17.30 uur    Walking diner
18.30 uur    Grensoverschrijdend Toezicht (voertaal Engels)
20.30 uur    Einde congres

Klik hier voor het volledige programma

Locatie en reisinformatie
Het Erasmus Expo- en Congrescentrum (Van der Goot building) ligt aan de Burgemeester Oudlaan 50 in Rotterdam-oost. De accomodatie is goed bereikbaar per auto. 

Parkeren en uitrijkaarten
Voor het Erasmus Expo- en Congrescentrum kunt u gebruik maken van de Plaza Parkeergarage (P1). Daarnaast kunt u ook gebruik maken van P2 (parkeergarage Mandeville building). 

OV
Ook met het openbaar vervoer is het Erasmus Expo- en Congrescentrum uitstekend bereikbaar. Trams 7 en 21 zijn vanaf Rotterdam Centraal Station ongeveer 20 minuten bij eindhalte Woudestein, vlakbij het Expo- en Congrescentrum. 

INECE Conference 2015
Improving Environmental Performance, Next Generation Compliance Tools, Theory and Practice
Het Vide Jaarcongres vindt plaats in combinatie met een internationale conferentie over milieuhandhaving in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport, USEPA, George Washington University, INECE en RSM Erasmus University.
Opgeven voor beide evenementen levert € 50,- korting op.

Voor wie
Het Vide congres is toegankelijk voor alle inspecteurs, toezichthouders, handhavers en evaluatoren en al haar individuele leden, werknemers van institutionele leden en niet leden. 

Kosten
Individuele leden en werknemers van institutionele leden: € 100,-

Niet-leden en overige aanmeldingen: € 150,-

Aanmelden
U kunt zich uitsluitend via deze link aanmelden. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 14 april 2015. Het maximum aantal deelnemers is 200. 
 Locatie Erasmus Universiteit Rotterdam
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.