Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Uitnodiging "De paradox van toezicht doorbreken" - Beter, slimmer en efficiënter toezicht

Toezichthouders en de naleving van regelgeving door ondernemingen staan vaak in de belangstelling. Regelmatig zien we bij incidenten een reflex naar meer en strenger overheidstoezicht. Bij het uitblijven van incidenten wordt snel de vraag gesteld waar al dat toezicht toe dient, en of het niet wat minder en goedkoper kan. Hoe zorgen we voor een meer bestendig toezichtsarrangement, waarbij risico’s beheerst worden én toezichtlasten voor ondernemers hanteerbaar en proportioneel blijven? Toezicht dat maatschappelijk vertrouwen in sectoren, producten en ondernemers versterkt. Hoe zorgen we dat private en maatschappelijke prikkels voor ondernemers om regels na te leven optimaal zijn ingericht, en overheidstoezicht daarmee niet onnodig overlapt? Of het primaat van de politiek doorkruist? En hoe kunnen we moderne ICT-middelen nog beter benutten? Dit is slechts een selectie van de vraagstukken die op tafel liggen.

 

Het bedrijfsleven wil graag een bijdrage leveren aan deze vraagstukken. Hans de Boer zal namens de ondernemersorganisaties op 2 oktober een aanbod doen aan het kabinet voor een gezamenlijk actieprogramma, met daarin vuistregels voor zowel publiek als privaat toezicht.

 

Programma 2 oktober van 9:30 – 13:00 uur VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland nodigen u uit voor een inspirerend seminar over toezicht in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en de Inspectieraad, op donderdagochtend 2 oktober a.s. in de Malietoren in Den Haag, met inleidingen van:

 

 *   Henk Kamp, minister van Economische Zaken

 *   Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW

 *   Jenny Thunnissen, inspecteur-generaal Inspectie Leefomgeving en Transport, namens Inspectieraad

 

Daarnaast is er een paneldiscussie, met bijdragen vanuit bedrijfsleven, overheid en wetenschap. Aansluitend is er een eenvoudige broodjeslunch, met de mogelijkheid tot napraten en netwerken.

 

Alvast een voorproefje

Het bedrijfsleven is graag bereid om mee te werken aan oplossingen. Beleidsmakers, toezichthouders en bedrijfsleven hebben daarbij een eigen, maar ook gedeelde verantwoordelijkheid. VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland zijn ervan overtuigd dat publiek-private samenwerking de sleutel biedt tot een beter, slimmer en efficiënter toezicht. Het rapport "Aan Tafel", beschikbaar op www.toezichtmatrix.nl <http://www.toezichtmatrix.nl/> bevestigt dat ook. Zo krijgen we toezicht dat niet alleen op papier, maar ook in de praktijk beter, slimmer en efficiënter werkt.

 

Tot ziens op 2 oktober!

 

Hans de Boer

Voorzitter

VNO-NCW

 

Michaël van Straalen

Voorzitter

MKB-Nederland

 

Albert Jan Maat

Voorzitter

LTO-Nederland

 

Aanmelden

U kunt zich kosteloos aanmelden via deze link<http://www.vno-ncw.nl/activiteiten/Activiteitenagenda/formulieren/Pages/aanmeldformulier_toezichttop_2okt2014.aspx>. Wij hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met:

 

✆ 070 349 03 21

@ brake@vnoncw-mkb.nl<mailto:brake@vnoncw-mkb.nl>

 

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Congressen en Evenementen:

 

✆ 070 349 01 80

@ bonte@vnoncw-mkb.nl<mailto:bonte@vnoncw-mkb.nl>

 

✆ 070 349 03 99

@ bergmans@vnoncw-mkb.nl<mailto:bergmans@vnoncw-mkb.nl>Toegangsprijs 0.00
Organisator VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland
Locatie Malietoren in Den Haag
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.