Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Vide Jaarcongres 2014: Welke interventies: de optimale mix?

Wanneer is het voor een toezichthouder tijd voor krachtig ingrijpen? Wanneer volstaat een goed gesprek? En wanneer doet u bewust nog even helemaal niets?

Vragen waar elke toezichthouder zich met regelmaat voor gesteld ziet en waarop het antwoord het verschil kan maken tussen het doel wel of niet bereiken.

Op donderdag 10 april 2014 organiseert de beroepsvereniging Vide haar jaarcongres, dit keer over de interventies van toezichthouders en hoe je ze slim kan combineren.

De locatie van het congres is het Leger des Heils gebouw in Almere. Deze locatie staat symbool voor het type discussie dat we graag met elkaar willen voeren: niet vanuit de ivoren toren, maar met de voeten in de (maatschappelijke) klei. Immers, toezicht raakt burgers, bedrijven en instellingen dagelijks, direct en indirect, met soms grote gevolgen.

Tijdens het congres komen vragen aan de orde als: wat is een goede interventiemix, hoe bereik je je doel, zet je in op preventie of juist op repressie, geef je vertrouwen of leg je de regels gedetailleerd op, op wie richt je je eigenlijk primair, welke innovaties in interventies zijn er, wat gebeurt er op strategisch, tactisch en operationeel niveau en hangt dat ook in de praktijk nog samen, hoe zet je je bevoegdheden zo goed mogelijk in?

In de ochtend is het plenaire deel met bijdragen van de burgemeester van Almere, mw. A. Jorritsma,  de voorzitter van het college van procureurs-generaal, H.J. Bolhaar en Rob van Dorp & Jan Schipper, schrijvers van het boek ‘de interventie”. Vanuit hun rijke ervaring zullen zij de dilemma’s in het bepalen van interventies schetsen en oplossingsrichtingen bespreken.

In het middagdeel organiseren we boeiende werkbezoeken op diverse locaties waarin de weerbarstige praktijk van interventies aan de orde komt.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Creëer mede uw eigen congres!

Mist u hier nog een onderwerp in het programma? Wij horen graag uw ideeën en nemen deze mee in het programma. Uw interventie via mail: secretariaat@videnet.nl of Twitter: @videnet
----------------------------------------------------------------------------------------------

programma   
09.30 uur Inloop en ontvangst
10.00 uur Welkomstwoord Ko de Ridder (Voorzitter Vide / RUG)

10.10 uur

 

Toezicht en handhaving in de openbare ruimte van Almere?
Annemarie Jorritsma (Burgemeester Almere)

10.40 uur

 

 

Hoe kiest het Openbaar Ministerie zijn interventies? 
(welke zaken, welke keuzes in sancties)? 
Herman Bolhaar (Voorzitter, College van procureurs- generaal)
11.10 uur Hoe los je hardnekkige nalevingsproblemen op? Hoe kom je systematisch tot interventies voor hardnekkige niet-naleefproblemen? Rob van Dorp en Jan Schipper (Auteurs van de Interventie)
12.00 uur Lunchpauze
12.45 uur Op werkbezoek, interventies in de dagelijkse praktijk:
  1. Gevangenis Almere, interventies in een gesloten omgeving
  2. Jeugdboa’s de groepsaanpak en Reclassering’ (Simone Jansen, Kabinet en Veiligheid, gemeente Almere)
  3. Wandeling Stadshart en stedenbouwkundige interventies (Dingeman Lievense, voormalig projectleider Stadshart Almere)
  4. Oostvaardersplassen, toezicht in de natuur
   
15.15 uur Korte pauze

15.30 uur

 

 

 

 

Verassende Interventies: Fokke & Sukke LIVE

Een terugblik op de ervaringen van de dag met de deelnemers, de inleiders en Bastiaan Geleijnse, die met zijn alter ego’s Fokke en Sukke commentaar geeft op alles wat er gebeurd is en de harde interventie niet schuwt.

16.30 uur Afsluitende netwerkborrel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor wie?

Het Vide congres is toegankelijk voor alle inspecteurs, toezichthouders, handhavers en evaluatoren en al haar individuele leden, werknemers van institutionele leden en niet leden.

Kosten

Individuele leden & werknemers van institutionele leden:          € 100,-

Niet-leden en overige aanmeldingen                                        € 150,-

Aanmelding

U kunt zich voor dit congres uitsluitend aanmelden via het digitale aanmeldingsformulier. U wordt doorgezet naar de internetkassa waar u direct kunt betalen of een factuur kunt opvragen. Uw aanmelding is definitief na het verwerken van de betaling.

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 8 april 2014. Het maximum aantal deelnemers is 150. Een week voor aanvang van het congres ontvangt u per e-mail de deelnemerslijst en de routebeschrijving naar de locatie in Almere.

Annuleren

Tot 4 april 2014 kunt u (schriftelijk) kosteloos annuleren. Na deze datum wordt bij annulering het volledige deelnamebedrag in rekening gebracht. U kunt in geval van verhindering wel een ander in uw plaats laten deelnemen. Gelieve dan de naam van uw vervanger te melden aan het Vide secretariaat (secretariaat@videnet.nl)

Congreslocatie

Leger des Heils Almere Muziekwijk, Pianoweg 117, 1312 JD Almere

100m vanaf het NS station Muziekwijk en om de locatie heen is voldoende parkeergelegenheid.Locatie Almere
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.