Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

PraktischRUD

 

Ervaringen bij de vorming van de Regionale Uitvoeringsdiensten zijn erg verdeeld. Velen maken grote sprongen voorwaarts waarbij sommige regio’s klaar zijn om op 1 januari 2013 live te gaan, andere regio’s moeten alle zeilen bij zetten om 1 januari 2013 te halen.

Kansen liggen in de aanwezigheid van kennis en ervaring bij alle regio’s of samenwerkingsverbanden, iedereen heeft ervaringen die nuttig zijn om gedeeld te worden. Voor velen ligt de missing-link bij het vormgeven of uitvoeren van belangrijke acties misschien om de hoek.
Veel kennis wordt gedeeld via LinkedIn en Twitter, inzage in elkaars stukken maar een overall plaatje wordt lang niet altijd geboden.

Ook worden er landelijk geen voorlichtingssessies of bijeenkomsten georganiseerd voor onderlinge kennisbevordering. Dat is jammer want juist daar spreekt u collega’s, RUD-specialisten of iemand die u kan helpen bij het beantwoorden van uw vraag. En wellicht kunt u die persoon ook helpen met een antwoord of suggestie op de vragen die in zijn/haar regio spelen. Tijd voor actie!

Op 18 en 19 september 2012 organiseren Orange Logic en De Lange Advies twee RUD-expertisedagen onder de noemer PraktischRUD. Dé dagen waarbij u bepaalt welke vragen worden besproken en door samen te werken worden alle vragen op deze dagen beantwoordt.
Uitdagend? Dat is het zeker.
Nodig? … zie de inhoud op de website, vragen genoeg!

Wat bereiken we met PraktischRUD?
Niemand heeft alle kennis in pacht, maar samen kun je elkaar helpen om flinke stappen voorwaarts te zetten. Samenwerken is dus het motto!
Dit doen we door u te laten bepalen welke onderwerpen belangrijk zijn. We hanteren hiervoor de Open Space methodiek waarbij u de onderwerpen van de dag bepaalt.
In het ochtenddeel worden alle onderwerpen vergaard wat een dagvullend programma oplevert met vragen, ideeën, suggesties en oplossingen op het RUD-werkveld.

Bekijk op www.PraktischRUD.nl de redenen waarom anderen deelnemen aan PraktischRUD. Verschillende vragen en ideeën passeren inmiddels via de site de revue en vormen het programma voor deze praktijkgerichte expertisedagen. Opvallende onderwerpen:
• Hoe behartig ik de gemeentelijke belangen optimaal?
• Samenstelling RUD’s in de praktijk?
• RUD - eenheid in verdeeldheid
• Is kwaliteitsimpuls wel mogelijk bij oprichting RUD’s?
• Hoe gaat het met de RUD-vorming in andere regio’s?

Als u zich nog niet heeft ingeschreven zorg dan dat u erbij bent op 18 of 19 september, of breng uw collega's op de hoogte door deze update door te sturen. Door ervaringen en kennis samen te delen ontstaat er een echte win-win situatie en dat is belangrijk bij de RUD-vorming. Dus verspreid deze nieuwsupdate en join the conversation!

Graag tot ziens op 18 of 19 september bij PraktischRUD!

 Locatie Nijkerk & Eindhoven
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.