Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Vide bijeenkomst "waardering werkt!"

 

Onze hersenen krijgen minder zuurstof zodra we ons richten op knelpunten en risico’s. Het directe gevolg is dat we minder goed gaan functioneren.1 Wat zouden onze auditrapporten doen met de managers die ze lezen?

In de jaren tachtig van de vorige eeuw ontstond in de organisatiewetenschappen de theorie van appreciative inquiry ofwel, waarderend onderzoek. Waarderend onderzoek gaat uit van het analyseren van de sterkten en kwaliteiten van de organisatie om aan te zetten tot verbetering, in plaats van dit te doen door het analyseren van de problemen van de organisatie. Omdat waarderend onderzoek uitgaat van de intrinsieke motivatie van de organisatiemedewerker, draagt het op een bijzonder effectieve manier bij aan een organisatieverandering. Wij willen met onze audits ook meer effectiviteit bereiken en bijdragen tot organisatieverandering. Daarom hebben we onderzocht hoe waarderend onderzoek de auditdiscipline kan verrijken. Het artikel over deze studie treft u hier aan en is de bron voor een interactieve bijeenkomst op 27 september.

Heb je jezelf ooit afgevraagd of je meer effect kan bereiken met je audits? Zou je auditen leuker willen maken?

In de workshop waarderend auditen zullen we je laten ervaren dat waardering werkt en vertellen we je de theoretische achtergrond van deze positieve stroming. Belangrijkste onderdeel van de workshop is de praktische toepassing van waarderend auditen.

Drs. Roos Kalker RO (l) is operational auditor bij de Rijksauditdienst (RAD). Kalker doet voor het Rijk onderzoeken naar processen, verandertrajecten en de inrichting en sturing van organisaties en projecten. Daarnaast verzorgt zij workshops over kennisthema’s zoals waarderend auditen.

Drs. Loubna Zarrou (m) is werkzaam bij de Rijksauditdienst als (IT-) auditor. Zarrou richt zich bij haar werkzaamheden vooral op projectaudits, Europese aanbestedingen, IT-governance, kennismanagement, verandermanagement en waarderend auditen. Daarnaast is zij freelance trainer en coach.

Drs. Martine de Zeeuw RO is operational auditor bij de RAD en voert audits uit binnen het Rijk. Zij heeft ervaring in ketenauditing, het auditen van projecten en het begeleiden van control self assessments. Daarnaast geeft De Zeeuw presentaties over waarderend auditen.


Datum: dinsdag 27 september 2011
Tijdstip: 15.00 uur tot 17.30 uur
Locatie: Ministerie van Financien (Vuurtorenzaal), Korte Voorhout 7, Den Haag (klik hier voor een routebeschrijving)
Aanmelding: voor 24 september a.s. via een e-mail aan secretariaat@videnet.nl
Kosten: aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden

(Voorlopig) Programma:
15.00 - 15.10 uur Ontvangst
15.10 - 15.15 uur Welkom en opening door dagvoorzitter Vide
15.15 - 16.00 uur Inleiders: Kalker & De Zeeuw
16.00 - 17.15 uur Interactive zaaldiscussie 
17.15 uur Afronding en aansluitend een borrel
17.30 uur Einde programma


Klik hier voor de presentatie van Roos Kalker en Martine de Zeeuw

 

 Locatie Den Haag
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.